Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Spanje

Spanje

Bij ons op kantoor adviseren wij regelmatig belastingplichtigen over een mogelijke emigratie en/of het opzetten van een bedrijf in Spanje. Als u een vraag hierover heeft, kunt u hem geheel vrijblijvend e-mailen.

Algemeen

De officiële naam is Reino de España, er wonen dik 47 miljoen mensen en het land is 12,5 keer zo groot als Nederland. Spanje is evenzo als Nederland een Monarchie. De hoofdstad is Madrid en daarnaast zijn er diverse grote tot zeer grote steden. De prijzen zijn er nog steeds gunstig en benzine, sterke drank en sigaretten zijn er goedkoop. Het leven is iets goedkoper dan in Nederland. Door de economische crisis zijn de woningprijzen in veel regio's gigantisch gedaald. Ook de werkloosheid is hoog.

Wonen in Spanje

Het wonen in Spanje bevalt de meeste mensen goed. Het kopen van een woning aldaar noopt u veelal tot het eerst verdiepen in de markt. Er zijn vele niet betrouwbare makelaarskantoren, maar gelukkig ook voldoende – veelal Nederlands sprekende – adviseurs die hun vak begrijpen. Er bestaat in Spanje, evenals in elk ander Europees land, een aantal belastingen. Er zijn aankoopbelastingen, jaarlijkse onroerendgoedbelasting, inkomstenbelasting, wegenbelasting en nog meer. Spanje kent daarnaast een vermogensbelasting die een tijdje afgeschaft is geweest.  Spanje is belastingtechnisch opgedeeld in autonome regio's, voor Ibiza en de Canarische Eilanden geldt zelfs een speciaal regime. Vrijstellingen en tarieven kunnen per regio enorm verschillen. Zo kent de regio Madrid bijvoorbeeld een algehele vrijstelling voor de vermogensbelasting.


Meer weten van spanjeAuteur(s) van spanje


mr. drs. S. van den Elst (Sanne).
Fiscaal jurist,

088 027 00 00
s.vandenelst@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Laatste update : 02-07-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Landendesk Landeninformatie Spanje

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap