Volg ons op:

U bevindt zich hier : Landendesk Landeninformatie Spanje

Twitter Updates

Spanje

Bij ons op kantoor is de heer Sanne van den Elst gespecialiseerd inzake uw emigratie of tweede woning in Spanje. Als u een vraag hierover heeft, kunt u hem geheel vrijblijvend e-mailen.

Algemeen

De officiële naam is Reino de España, er wonen dik 47 miljoen mensen en het land is 12,5 keer zo groot als Nederland. Spanje is evenzo als Nederland een Monarchie. De hoofdstad is Madrid en daarnaast zijn er diverse grote tot zeer grote steden. De prijzen zijn er nog steeds gunstig en benzine, sterke drank en sigaretten zijn er goedkoop. Het leven is iets goedkoper dan in Nederland. Door de economische crisis zijn de woningprijzen in veel regio's gigantisch gedaald. Ook de werkloosheid is hoog.

Wonen in Spanje

Het wonen in Spanje bevalt de meeste mensen goed. Het kopen van een woning aldaar noopt u veelal tot het eerst verdiepen in de markt. Er zijn vele niet betrouwbare makelaarskantoren, maar gelukkig ook voldoende – veelal Nederlands sprekende – adviseurs die hun vak begrijpen. Er bestaat in Spanje, evenals in elk ander Europees land, een aantal belastingen. Er zijn aankoopbelastingen, jaarlijkse onroerendgoedbelasting, inkomstenbelasting, wegenbelasting en nog meer belastingen. Spanje kent daarnaast een vermogensbelasting die een tijdje afgeschaft is geweest. Door de economischecrisis is deze vermogensbelasting weer tijdelijk ingevoerd. Tijdelijk is rekbaarbegrip. Sinds 2012 wordt deze vermogensbelasting steeds met 1 jaar verlengd. Spanje is belastingtechnisch opgedeeld in autonome regio's. Vrijstellingen en tarieven kunnen per regio enorm verschillen. Zo kent de regio Madrid bijvoorbeeld een algehele vrijstelling voor de vermogensbelasting (tot 2013 kenden meer regio's deze vrijstelling). 


Meer weten van spanjeAuteur(s) van spanje


mr. drs. S. van den Elst (Sanne).
Fiscaal Jurist / Fiscaal econoom,

s.vandenelst@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 25-10-2004 | Artikel laatst gewijzigd : 17-08-2018

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen