print sitemap zoeken disclaimer contact

Verruiming verliesverrekening VPB tijdens coronacrisis

In de Tweede Kamer zijn 2 moties aangenomen die ervoor moeten zorgen dat ondernemers sneller verliezen in 2020 kunnen verrekenen met winsten uit oudere jaren.

Verliesverrekening vennootschapsbelasting 2020

Belastingplichtigen voor de vennootschapsbelasting (meestal B.V.'s) kunnen verliezen in een jaar verrekenen met winsten van de 6 jaar in de toekomst en de winsten in 2019. Hiervoor moeten de ondernemers wachten tot 2020 voorbij is. Het liquiditeitsvoordeel krijgt de ondernemer dan pas in 2021. Het plan is nu dat ondernemers eerder dit verwachte verlies over 2020 al kunnen verrekenen met de winst over 2019. Op dit moment is dit pas te verrekenen als de aangifte VPB 2020 is ingediend, de ondernemer kan dan vragen om een voorlopige verliesbeschikking, er wordt dan 80% van het verlies verrekend (als voorschot). De volgende voorwaarden gelden hiervoor:

  • De aangifte vennootschapsbelasting 2020 moet zijn ingediend;
  • De aanslag waarmee wordt verrekend (vaak 2019) moet definitief zijn opgelegd;
  • Er wordt maximaal 80% van het verlies verrekend.

Vragen over fiscale mogelijkheden inzake corona ?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 22-04-2020
Artikel gemaakt op 21-04-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Belastingdienst en corona Verliesverrekening BV corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap