print sitemap zoeken disclaimer contact

Deblokkeren bankrekening

Veel ondernemers hebben een zogenaamde g-rekening. Los van het feit dat u uitstel van betaling kunt krijgen voor vele belastingen (omzetbelasting, loonheffing, kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurdersheffing, etc.), is er nu een nieuwe maatregel omtrent de zogenaamde g-rekening.

Deblokkeren bankrekening bij Belastingdienst

Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening bij uw eigen bank. Via deze bankrekening worden normaal gesproken de loonheffingen en omzetbelasting aan de Belastingdienst voldaan. Ondernemers in de bouw- en uitzendwereld hebben vaak een dergelijke rekening, dit om fiscale risico's van naheffingen te beperken.

Normaal gesproken kunt u de g-rekening deblokkeren als hier een te hoog saldo op staat. Dit moet in overleg met de Belastingdienst.

Coronamaatregel inzake deblokkeren g-rekening

Het is mogelijk om de g-rekening te deblokkeren ter hoogte van het bedrag waarvoor bijzonder uitstel van betaling is verleend, dit geldt dan voor de loonheffingen en omzetbelasting. Via deze route krijgen de ondernemers met een g-rekening dezelfde liquide voordelen als ondernemers met een g-rekening.

Hoe deblokkering aanvragen bij de Belastingdienst?

Via dit formulier op de site van de Belastingdienst kunt u de deblokkering aanvragen. U moet eerst uitstel van betaling aanvragen (voor loonbelasting en / of omzetbelasting). Vervolgens dient u het formulier in bij de Belastingdienst. De Belastingdienst zal u dan veelal binnen 4 weken een bericht sturen. De Belastingdienst geeft in het verzoek aan hoe het bedrag wordt uitbetaald.

Invulinstructie:

  • Bij rubriek 3 geeft u aan dat u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen.
  • Bij rubriek 4 geeft u aan voor welk bedrag u deblokkering vraagt. Splits het bedrag in het overschot - en het bedrag waarvoor u uitstel van betaling hebt gevraagd.
  • Bij rubriek 5 geldt de machtiging tot verrekenen niet voor het bedrag waarvoor we u uitstel van betaling hebben gegeven.

Vragen over deblokkeren van uw g-rekening of andere coronamaatregelen?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 16-04-2020
Artikel gemaakt op 07-04-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Deblokkeren bankrekening

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap