print sitemap zoeken disclaimer contact

Verlengen uitstel van betaling Belastingdienst

Nieuws april 2022

Om duidelijkheid te geven over de opgebouwde schulden van ondernemers tijdens de coronacrisis ontvangen ondernemers deze week of volgende week een brief van de Belastingdienst met alle schulden die tot 31 januari 2022 zijn opgebouwd. Aflossing (renteloos) moet vanaf 1 oktober 2022 in 60 gelijke termijnen. Het gaat om ruim 270.000 ondernemers. Via een rekentool kunt u bekijken wat u moet aflossen. In de reken hulp zat in eerste instantie een fout omdat deze geen rekening hield met de termijn van 60 maanden.

Nieuws januari 2022 (uitstel tot 1 april 2022)

Om ondernemers en bedrijven te helpen heeft het kabinet besloten om het uitstel van betaling bij de Belastingdienst te verlengen tot 31 maart 2022. Het uitstel liep officieel af op 31 januari 2022. Op dit moment staat er ruim € 18 miljard aan belastingschulden open bij ongeveer 400.000 ondernemers. Ondernemers die al gebruik maken van de uitstel regeling hoeven verder geen actie te ondernemen. Als u nog geen gebruik maakt van de regeling moet u dit voor 31 maart 2022 melden bij de Belastingdienst. Voor meer informatie lees dit artikel op de site van de Belastingdienst.

Uitstel van betaling i.v.m. coronamaatregelen

Ondernemers kunnen uitstel van betaling krijgen voor de omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en vele andere belastingen. De meeste verzoeken zijn per midden maart 2020 ingediend. Het uitstel is dan gegeven voor 3 maanden, dit uitstel zal dus eindigen per midden juni 2020. De ondernemer moet dan de belastingschuld betalen en / of nader uitstel aanvragen.

Aanvragen verlenging bijzonder uitstel van betaling Belastingdienst

In deze maand moet elke ondernemer die uitstel heeft gevraagd voor het betalen van belastingen een extra verzoek om uitstel indienen. U moet extra informatie naar de Belastingdienst sturen en bij een belastingschuld die hoger is dan € 20.000 is een zogenaamde deskundigenverklaring nodig.

Vragen over verlengen uitstel

Als u vragen of opmerkingen heeft over de aanvraag van verlengd uitstel, kunt u ons bellen of een e-mail sturen.

Vraag over verlengen uitstel van betaling

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 12-04-2022
Artikel gemaakt op 11-06-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Belastingdienst en corona Uitstel van betaling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap