print sitemap zoeken disclaimer contact

Verklaring derdendeskundige uitstel Belastingdienst

Een ondernemer die langer dan 3 maanden uitstel van betaling wenst te verkrijgen moet een derde (accountant, administrateur, belastingadviseur, fiscaal jurist, etc.) een verklaring laten afleggen. Deze verklaring moet naar de Belastingdienst worden gestuurd.

Wat moet er door de derden deskundige worden verklaard?

Verklaring derdendeskundige

De derdendeskundige moet een onderzoek verrichten en op grond van voldoende informatie van de ondernemer een verklaring afleggen.

Wat moet de derdendeskundige doen?

  1. Actuele finananciële informatie opvragen bij de ondernemer.
  2. Een actuele liquiditeitsbegroting (door de ondernemer opgesteld en/of gecontroleerd) beoordelen. Deze begroting moet volgens de derde aannemelijk zijn.
  3. Verklaring omtrent het feit dat betalingsproblemen in de toekomst kunnen worden ingelopen.
  4. Verklaring dat de betalingsproblemen zijn ontstaan door bijzondere omstandigheden (toelichten) die niet tot het normale ondernemersrisico behoren.
  5. Beoordelen of de betalingsproblemen van tijdelijke aard zijn.
  6. De ondernemer heeft voldaan aan zijn aangifteplicht, dit ook toelichten.
  7. Omschrijven voor welke belastingen uitstel van betaling is gevraagd, dit ook per belasting (soort) met het bedrag opnemen in de brief.
  8. Beoordelen en toelichten dat de onderneming levensvatbaar is.
  9. Omschrijving van de informatie welke de derde van de ondernemer heeft ontvangen en welke informatie de derde deskundige zelf heeft opgesteld. Dus was is zelf gemaakt en wat is beoordeeld.

Er wordt dus geen assurance verklaring van een accountant gevraagd, een disclaimer opnemen in de brief richting de belastingdienst is dus van belang.

Deskundigenverklaring door accountant

Als de verklaring door een accountant wordt afgelegd gelden voor hem/haar wel beroepsregels en eisen van deskundigheid en onafhankelijkheid. In de verklaring moet de accountant opnemen dat deze richtlijnen worden uitgesloten, of dit juridisch houdbaar is is de vraag. De overheid zou eigenlijk met nadere regels moeten komen zodat ook accountants - zonder problemen - een verklaring kunnen opstellen.

Versturen verzoek verlengd uitstel van betaling Belastingdienst

Het verzoek moet worden verstuurd naar:

  • Belastingdienst Heerlen, Postbus 100 te 6400 AC Heerlen

De Belastingdienst stuurt een ontvangstbevestiging, tot dit moment hoeft u niks te doen.

Hulp bij verklaring derdendeskundige?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 25-06-2020
Artikel gemaakt op 09-06-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Belastingdienst en corona Verklaring derdendeskundige

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap