print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscale eenheid Vennootschapsbelasting en coronamaatregelen

Wij adviseren op dit moment veel ondernemers bij het beperken van risico's en / of optimaliseren van de fiscale positie. Wij kunnen de mogelijkheden vaak telefonisch binnen enkele minuten - in overleg met u of uw accountant - bepalen.

Coronarisico's en fiscale eenheid VPB

Veel ondernemers hebben een zogenaamde holdingstructuur. In sommige gevallen wordt er dan voor de vennootschapsbelasting een zogenaamde fiscale eenheid aangevraagd.

Een voordeel van de fiscale eenheid voor de Vennootschapsbelasting is dat onderlinge fiscale winsten / verliezen met elkaar kunnen worden verrekend. Een ander voordeel is dat u slecht één keer aangifte voor de vennootschapsbelasting hoeft te doen.
Maakt u binnen uw concern (alle B.V.'s ) een hogere winst dan € 200.000, dan is vaak de fiscale eenheid voor de Vennootschapsbelasting minder voordelig. Het kan verstandig zijn om de fiscale eenheid te ontbinden of aan te passen, dit vanuit risico's / aansprakelijkheden.

Fiscale eenheid Vennootschapsbelasting aanpassen

  1. Een B.V. maakt verlies en is nog niet opgenomen in de fiscale eenheid: als u de verliezen voor 2020 wilt verrekenen met de winsten van andere B.V.'s binnen de structuur, is het wellicht verstandig deze B.V. op te nemen in de fiscale eenheid.
  2. Dreigt een B.V. failliet te gaan, dan is het verstandig deze B.V. buiten de fiscale eenheid te plaatsen.
  3. Alle B.V.'s zijn aansprakelijk voor de VPB-schulden van de fiscale eenheid voor de Vennootschapsbelasting.
  4. Als u eenvoudig gebruik wilt maken van de mogelijkheden van de fiscale eenheid, is het 't meest eenvoudig dat u vóór 1 april 2020 een aanvraag heeft ingediend. Later kan ook, maar dit is complexer.

Advisering over fiscale eenheid Vennootschapsbelasting

Op dit moment zitten veel ondernemers met vragen. Op het internet staan vele artikelen en adviezen, maar welke regelingen of adviezen zijn voor u als ondernemer de beste? Wij kennen alle fiscale regelingen, coronamaatregelen en overige financiële kansen. Op dit moment helpen wij vele ondernemers met onze tijdelijke gratis helpdesk. Bel gerust met één van onze adviseurs om met hen te overleggen. U kunt natuurlijk ook uw vraag schriftelijk stellen.

Vragen over fiscale eenheid VPB of beperken van financiele risico's?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 21-04-2020
Artikel gemaakt op 28-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Fiscale eenheid VPB en corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap