print sitemap zoeken disclaimer contact

Kantinemaaltijden, corona en thuiswerken

Veel werknemers werken op dit moment thuis. De bedrijfskantine zal (deels) gesloten zijn. De werkgever hoeft daardoor (tijdelijk) geen normbedragen meer tot het loon te rekenen. Het is een kleine besparing, maar kan per maand per werknemer enkele tientjes opleveren.

Corona zorgt voor lagere loonkosten

Werknemers werken steeds meer thuis door het coronavirus. De lunch wordt thuis gemaakt. Er is voor de werknemers geen voordeel meer in de bedrijfskantine. Het normbedrag voor maaltijden in de bedrijfskantine kan dan ook achterwege worden gelaten. Voor verstrekte maaltijden moest de werkgever in 2020 ruim € 3 (exact € 3,35) per dag tot het loon van de werknemer rekenen (lees loonbrief van de Belastingdienst). Dit kon ook als eindloon ten laste van de vrije ruimte worden gebracht.

Wanneer geen normbedragen voor maaltijden?

Als een maaltijd wordt verstrekt tijdens bijvoorbeeld overwerken, is er een zakelijk karakter. Deze maaltijd kan dan onbelast worden verstrekt. De kosten van maaltijden voor klanten of relaties vallen al jaren onder de intermediaire kosten.

Vragen over fiscale mogelijkheden door corona ?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 16-04-2020
Artikel gemaakt op 31-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Kantinemaaltijden en thuiswerken

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap