print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscale behandeling van corona-steun

Er zijn diverse subsidies en tegemoetkomingen verstrekt door de overheid. Wat zijn de fiscale gevolgen van de verschillende regelingen?

NOW-regeling en belastingen

De vergoeding voor de NOW-regeling (lonen) is belast voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

TOZO-regeling en belastingen

De vergoeding inzake de TOZO-regeling (inkomensondersteuning) is belast voor de winst in de inkomstenbelasting. De rente over de lening is aftrekbaar van de winst. Heeft u een partner dan telt 50% van de uitkering mee voor het inkomen van uw partner. Dit kan vervelende gevolgen hebben (uw partner moet belasting betalen of krijgt minder terug).

TONK regeling en belastingen

De vergoeding inzake de TONK regeling is vrijgesteld voor de inkomstenbelasting.

TVL en belastingen

De vergoeding inzake vaste lasten van ondernemers (de TVL) is vrijgesteld voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Overige regelingen corona en belastingen

  1. Eenmalige opslag voorraad en aanpassingen (HVA): vrijgesteld
  2. TVL voorraad detailhandel: vrijgesteld
  3. TVL evenementen: vrijgesteld
  4. Regeling tegemoetkoming land- en tuinbouwondernemers: belast
  5. Uitkeringen ijsbanen en zwembaden: belast

Bron

Belastingdienst en fiscale gevolgen

Vragen over corona maatregelen ?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 06-04-2021
Artikel gemaakt op 16-03-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Belastingdienst en corona Fiscale behandeling corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap