print sitemap zoeken disclaimer contact

Uitstel van betaling voor diverse belastingen en heffingen

Ondernemers kunnen bij veel gemeenten al uitstel van betaling krijgen voor de periode van 3 - 6 maanden. Er zal geen boete worden opgelegd en er zal ook geen dwanginvordering plaatsvinden. De rente wordt verlaagd van 4% naar 0,01%. Een voorbeeld is de gemeente Amsterdam, maar vele gemeenten zullen volgen.

Waarvoor is op dit moment al uitstel mogelijk?

Ondernemers worden door de Belastingdienst, pensioenfondsen, gemeenten, waterschappen en het rijk geholpen. De belangrijkste extra maatregelen om uitstel te krijgen hebben betrekking op:

  1. Uitstel onroerende zaakbelasting;
  2. Uitstel rioolheffing en afvalstoffenheffing (vaak samen met ad 1);
  3. Uitstel toeristenbelasting;
  4. Uitstel reclamebelasting;
  5. Uitstel pensioenpremies. 

Betalingsonmacht

Vergeet bij het niet tijdig betalen van belastingen, premies en pensioenbijdragen niet om tijdig betalingsonmacht te melden, zie hiertoe onderstaand artikel.

Vragen en opmerkingen over uitstel van betaling

Als u vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact op met één van onze adviseurs uit het corona adviesteam.

Vragen over uitstel van betaling ?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 16-04-2020
Artikel gemaakt op 23-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Uitstel van betaling voor vele belastingen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap