print sitemap zoeken disclaimer contact

Terugblik Jongbloed Dakar Team 2024

Enschede, 2 februari 2024.

Na een succesvolle periode als Riwald Dakar, maakt het team tijdens de editie 2024 een frisse start onder de naam Jongbloed Dakar Team. Jongbloed Fiscaal Juristen heeft zich als naamgever en sponsor aan het team verbonden na het vertrek van Riwald als hoofdsponsor. Coureur Gert Huzink kijkt tevreden terug op deze verandering tijdens Dakar 2024. Het team van Jongbloed Fiscaal Juristen was ontzettend trots op de prestaties van het team en de exposure die dit heeft opgeleverd.

De keuze van Gert Huzink voor Jongbloed Fiscaal Juristen als sponsor en naamgever is een strategische zet, een Twents bedrijf met een mooie en vertrouwde naam. Huzink benadrukt: "Met Jongbloed Fiscaal Juristen hebben wij een sterke partner die onze ambitie steunt en waardeert. Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we in deze tijd zo’n enthousiaste sponsor achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken."

Jongbloed blikt terug op een succesvolle dakar

Jongbloed Fiscaal Juristen, een nichekantoor in het fiscale landschap, is al bijna 20 jaar actief en heeft sterke Twentse roots met kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede. Naast het fiscale kantoor is er ook aan organisatieadvies poot en een accountantskantoor.

Martijn te Riet en Roy Damhuis, beide partners bij het kantoor, zijn trots om het team te mogen ondersteunen en te sponsoren. Ze benadrukken: "Naast onze affiniteit voor de race- en rallysport, vinden wij het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio mogen ondersteunen."

Mike Sessink en Robin Coster van Jongbloed Accountants onderstrepen het enthousiasme voor dit mooie team. We hebben elke dag de ontwikkelingen van ons team in Saudi Arabie gevolgd. Rallymaniacs1Twente en RTL7 gaven elke dag een mooie rapportage van de ontwikkelingen van ons team.

Erik Lammers van Jongbloed Strategen bruist van enthousiasme, wat een gaaf event en wat zijn het helden, “dit is een rally die alleen bestemd is voor mannen (en vrouwen) met passie voor de rallysport op het hoogste niveau, wat was het gaaf! “ De verslagen op locatie van Ewald Huzink, met zijn Twentse tongval, waren legendarisch, de ontbijtsessies meer dan geweldig.

Het Jongbloed Dakar Team heeft zijn huisstijl vernieuwd in samenwerking met JaBe reclame, de truck kwam hierdoor gaaf en fris aan de start tijdens Dakar 2024. De rallytruck en assistentievoertuigen vielen op in Saudi-Arabië, waar de Dakar rally van 5 tot 19 januari 2024 is gereden. Het Jongbloed Dakar team (bestaande uit Gert Huzink, navigator Rob Buursen en monteur Martin Roessink) kon de strijd om de podiumplekken dit jaar prima aan, maar de 48 uurs race gooide nog even roet in het eten.

Riwald Dakar voor de regio behouden

Het Jongbloed Dakar team streeft ernaar om de erfenis van Riwald Dakar voort te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Dennis Jongbloed, van Jongbloed Fiscaal Juristen, benadrukt: "Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft, daar zijn we super trots op, ik ben zelf in Saudi Arabie wezen kijken, wat een helden zijn het”.

12 etappes in 14 dagen

De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld, met 12 etappes in 14 dagen op een uitdagend parcours. Voor Gert Huzink en zijn team was deze uitdaging een kans om te laten zien wat ze kunnen op het gebied van snelheid, ervaring en duurzaamheid. Huzink concludeert: "In deze sport weet je één ding zeker: je gaat onderweg uitdagingen tegenkomen, je weet alleen niet wanneer, deze Dakar 2024 was de zwaarste editie ooit. Je moet geen angst kennen, en soms moet je het voetje op het gas houden, juist als het spannend wordt." Met 2 etappe overwinningen en vrijwel altijd in de top 10 en het behalen van de finish was het een succesvolle dakar, waar nog meer in had gezeten, aldus Gert Huzink.

Passie

Het Jongbloed Dakar Team combineert hun passie voor rallyrijden met hun zakelijke verantwoordelijkheden. Dakar mag dan een serieuze aangelegenheid zijn, maar voor Huzink en Jongbloed staat de zaak altijd voorop. De combinatie van bedrijf en Dakar is naadloos, en hun inzet voor duurzaamheid weerspiegelt de visie van Jongbloed Fiscaal Juristen en Riwald.

Het Jongbloed Dakar Team kijkt met veel plezier en enthousiasme terug op de eerste Dakar editie. Wat 2025 gaat brengen is nog niet bekend maar zal de komende maanden duidelijk worden.

Evaluatie van MKR Technology, de bouwer van de Truck

Het Jongbloed Dakar team, onder leiding van coureur Gert Huzink, heeft een prachtige Dakar 2024 afgesloten, waarbij de betrouwbare prestaties van de vrachtwagen en veerkracht gedurende de uitdagende race werden getoond. MKR Technology, het team achter de voorbereiding van de Renault C460 Hybrid vrachtwagen, speelde een cruciale rol in het garanderen van de gereedheid van het voertuig voor de veeleisende terreinen.

Met een vernieuwde teamstructuur en nauwgezette aandacht voor detail, werden meer dan 100 wijzigingen op de vrachtwagen geïmplementeerd op basis van ontwerpen van het vorige jaar. Deze verbeteringen bleken van onschatbare waarde tijdens Dakar 2024, wat bijdroeg aan een naadloze prestatie zonder grote verrassingen.

De Renault C460 Hybrid vrachtwagen navigeerde door de zwaarste Dakar in de geschiedenis, met rotsachtige paden in tegenstelling tot de zanderige wegen van het verleden. Ondanks de slopende omstandigheden, leverde de vrachtwagen consequent uitstekende resultaten, waarbij zijn betrouwbaarheid en capaciteit in elke fase van de race werden getoond. Mario Kress, de hoofdconstructeur van de Renault C460, benadrukte het belang van continue verbetering, door te stellen: "Tijdens Dakar werd duidelijk dat een paar aanpassingen de prestaties verder konden verbeteren. We leerden wanneer het het juiste moment was om bepaalde onderdelen te veranderen, zoals de bladveren, wat cruciaal is voor de algehele duurzaamheid van de vrachtwagen." Opmerkelijk is dat het team zijn primaire doel bereikte om de finishlijn te halen, en de Renault C460 toonde zijn competitieve rand met twee etappeoverwinningen.

De Dakar-rally, bekend om zijn onvoorspelbaarheid, presenteerde uitdagingen zoals de marathonetappe waar de vrachtwagen kantelde. Deze incidenten onthulden verbeterpunten, die waardevolle inzichten bieden voor toekomstige verbeteringen. Ondanks de triomfen is er binnen het team erkenning dat de prestaties nog verhoogd kunnen worden. De verhoogde snelheid van de vrachtwagen vormt uitdagingen voor de cabinebemanning, die snelle reacties op veranderende omstandigheden vereist. Deze dynamische aard, hoewel bijdragend aan enkele tegenslagen, benadrukt de behoefte aan voortdurende verfijning om optimale resultaten te bereiken. Met tevredenheid over de algehele resultaten erkent het team de gezamenlijke inspanning van iedereen die betrokken is.

Discussies in de komende weken zullen draaien om strategieën voor toekomstige rally's, met het oog op Dakar 2025. Een hartelijk dank wordt uitgesproken aan alle partners en fans voor hun onwankelbare steun. Als integrale leden van het team zijn jullie bijdragen essentieel in de nastreving van uitmuntendheid. Blijf op de hoogte voor aankomend nieuws terwijl het team zich voorbereidt op spannende ontwikkelingen in de nabije toekomst.

Vragen over fiscale gevolgen sponsoring?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 02-02-2024
Artikel gemaakt op 02-02-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Terugblik Jongbloed Dakar

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap