print sitemap zoeken disclaimer contact

PERSBERICHT

Riwald Dakar wordt Jongbloed Dakar vanaf 2024

Een vertrouwd team met een nieuwe naam. Na het verdwijnen van Riwald als hoofdsponsor stapt Jongbloed Fiscaal Juristen in als naamgever van het rallyteam rond coureur Gert Huzink. Dat brengt meteen een frisse nieuwe look en energie met zich mee. Huzink is dan ook een tevreden man: “Met Jongbloed Fiscaal Juristen hebben wij een sterke partner die onze ambitie steunt en waardeert. Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we in deze tijd zo’n enthousiaste sponsor achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken” Aldus Huzink.

Jongbloed Dakar Team zal met een doorontwikkelde Renault MKR hybride rallytruck naar de  zwaarste off-road rally ter wereld afreizen. Het afgelopen jaar is veel tijd, geld en energie gestoken in de betrouwbaarheid van de razendsnelle truck. Alhoewel er een tweede truck klaar staat bij het Tsjechische MKR, is ervoor gekozen om de komende Dakar puur en alleen te focussen op de truck van Huzink. Ook dit moet bijdragen aan die gewenste betrouwbaarheid. Vaste adjudant Pascal de Baar zal hierdoor in ieder geval komende Dakar Rally niet aanwezig zijn binnen het team.

Na de afgelopen Rally du Maroc heeft de truck een totale rebuild ondergaan. Hierdoor lukte het helaas niet aanwezig te zijn op het Dutch Dakar event in Eersel op 12 november jongstleden. Ook werd er nog een laatste shake down gedaan in Polen.

Martijn te Riet en Roy Damhuis (beide partner) laten namens Jongbloed Fiscaal Juristen weten enorm trots te zijn als sponsor en naamgever van het team: “We kennen het team al jaren vanuit een zakelijke relatie met Riwald Recycling. Naast de affiniteit voor de race- en rallysport vinden wij het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio mogen ondersteunen.”  Jongbloed Fiscaal Juristen is al bijna 20 jaar een nichekantoor in het fiscale landschap. Naast haar fiscale tak is er ook een eigen accountantskantoor en een strategisch advies onderdeel. Het bedrijf met sterke Twentse roots, heeft kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede.  

JaBe reclame pakte de huisstijl aan en zo maakt Jongbloed Dakar Team zich klaar voor het Dakar avontuur. Volgende week zullen de rallytruck en assistentievoertuigen vertrekken naar de haven van Barcelona. Vanuit daar zal het wagenpark verscheept worden naar Saudi-Arabië. Daar zal de Dakar Rally op 5 januari van start gaan en de 19e finishen. Gert Huzink zal met Rob Buursen als navigator en monteur Martin Roessink de strijd om de hoogste treden aangaan.

Riwald liep altijd voorop binnen Dakar, zowel qua innovatie als duurzaamheid, deze positie wil Jongbloed Fiscaal Juristen graag behouden en verder uitbouwen. Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft, daar zijn we super trots op, aldus Dennis Jongbloed.

Wij hebben er zin in en verheugen ons op een geweldige Dakar 2024.

Trucks tijdens Dakar 2024

In de meedogenloze wereld van de rally, waar mastodonten van trucks de woestijn doorklieven, staat Nederland tegenover Tsjechië in een epische strijd. De coureurs, zoals de titelverdediger Janus van Kasteren jr. en het jonge talent Mitchel van den Brink uit Nederland, nemen het op tegen de Tsjechische titanen Martin Macik en Ales Loprais. Maar de strijd beperkt zich niet tot deze legendes; Martin van den Brink, Gert Huzink, Michiel Becx en andere onverschrokken rijders staan klaar om hun plek in de top te veroveren. Dit jaar wil Gert Huzink serieus meedingen naar de prijzen, met één truck ligt alle focus dit jaar op dit vlaggenschip.

Iveco, Tatra en onze Renault (Jongbloed Dakar team) strijden om heerschappij over het terrein. En terwijl sommige teams nog steeds rijden in de dieseltruck werken wij al jaren met onze hybride krachtpatser.

Team De Rooy voegt een dosis girl power toe met hun volledig Nederlandse vrouwenteam, onder leiding van Anja van Loon. Ze zijn vastbesloten om niet alleen het avontuur aan te gaan, maar ook de top tien te veroveren.

Teamwerk is de sleutel tot succes, met ervaren rotten die jonge talenten begeleiden door de meedogenloze wildernis. De rally van Al Ula tot Yanbu belooft een episch gevecht te worden, waar kracht, doorzettingsvermogen en pure adrenaline de hoofdrol spelen.

Etappes Dakar 2024

 • 5 januari 2024 – Proloog – Alula-Alula – 158 kilometer (Special Stage 28 kilometer)
 • 6 januari 2024 – Etappe 1 – Alula-Al Henakiyah – 532 kilometer (Special Stage 405 kilometer)
 • 7 januari 2024 – Etappe 2 – Al Henakiyah-Al Duwadimi - 662 kilometer (Special Stage 470 kilometer)
 • 8 januari 2024 – Etappe 3 – Al Duwadimi-Al Salamiya - 733 kilometer (Special Stage 440 kilometer)
 • 9 januari 2024 – Etappe 4 – Al Salamiya-Al Hofuf - 631 kilometer (Special Stage 299 kilometer)
 • 10 januari 2024 – Etappe 5 – Al Hofuf-Shubaytah - 727 kilometer (Special Stage 118 kilometer)
 • 11 en 12 januari 2024 – Chrono Challenge/Etappe 6 – Shubaytah-Shubaytah - 766 kilometer (Special Stage 532 kilometer)
 • 13 januari 2024 – Riyad – Rustdag
 • 14 januari 2024 – Etappe 7 – Riyad-Al Duwadimi - 873 kilometer (Special Stage 483 kilometer)
 • 15 januari 2024 – Etappe 8 – Al Duwadimi-Ha’Il - 678 kilometer (Special Stage 458 kilometer)
 • 16 januari 2024 – Etappe 9 – Ha’Il-Alula - 639 kilometer (Special Stage 417 kilometer)
 • 17 januari 2024 – Etappe 10 – Alula-Alula - 609 kilometer (Special Stage 371 kilometer)
 • 18 januari 2024 – Etappe 11 – Alula-Yanbu - 587 kilometer (Special Stage 480 kilometer)
 • 19 januari 2024 – Etappe 12 – Yanbu-Yanbu - 328 kilometer (Special Stage 175 kilometer)

Nederlandse deelnemers trucks tijdens Dakar 2024

 1. 600 Janus van Kasteren / Darek Rodewald / Marcel Snijders IVECO
 2. 603 Mitchel van den Brink / Jarno van de Pol / Moi Torrallardona IVECO
 3. 605 Pascal de Baar / Gijsbert Verschoor / Tomas Sikola IVECO
 4. 606 Martin van den Brink / Rijk Mouw / Jan van der Vaet IVECO
 5. 607 Richard de Groot / Jan Hulsebosch / Martijn van Rooij IVECO
 6. 608 Vick Versteijnen / Andre van der Sande / Teun van Dal IVECO
 7. 611 Gerrit Zuurmond / Tjeerd van Ballegooy / Klaas Kwakkel MAN
 8. 614 Egbert Wingens / Gerard van Veenendaal / Philip Rettig MAN
 9. 615 Gert Huzink / Martin Roesink / Rob Buursen RENAULT
 10. 617 Ben de Groot / Govert Bogaard / Ad Hofmans IVECO
 11. 618 Anja van Loon / Floor Maten / Marije van Ettekoven IVECO
 12. 620 William de Groot / Jos van der Pas / Tom Brekelmans IVECO
 13. 622 Michiel Becx / Wulfert van Ginkel / Edwin Kuijpers IVECO

Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2024
Artikel gemaakt op 07-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Jongbloed Dakar

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap