print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "19 JANUARI 2024"

Succesvolle Dakar, truck kan winnaar worden, team is sterk, bijna in de top 10 en 2 etappe overwinningen. Dakar 2024 was een succes met nog voldoende kansen!

Bijgewerkt 19 januari 2024 om 20 uur lokale tijd (Nederland -/-2 uur), 

Gert Huzink toont nog één keer zijn snelheid in Renault Truck voor passend slot Dakar Rally

Nog één keer stampen voor een laatste goede daguitslag: truck-coureur Gert Huzink wilde vrijdag ook tijdens de twaalfde en laatste Dakar-etappe de kwaliteit van het Jongbloed Dakar Team laten zien. In het mulle Saoedische zand denderde hij naar een keurige vierde plaats. Daarmee had de ondernemer uit Manderveen de rally op een waardige manier afgesloten, concludeerde hij monter.

“De laatste proef van 178 kilometer noemen we eigenlijk ‘rustig naar huis rijden’. Maar we hebben toch een tandje bijgezet. We moesten wel veel voertuigen inhalen, veel trucks ook”, blikte Huzink terug op de laatste meters van de 46ste Dakar Rally die hem brachten naar de twaalfde plek in het eindklassement. “Uiteindelijk zijn we vandaag net niet bij de top drie kunnen komen. Het is toch een goede prestatie.”

Ten eerste moest hij samen met zijn navigator Rob Buursen en monteur Martin Roesink verder naar achteren starten. Daarnaast kreeg zijn Renault-truck te maken met een hybrideaandrijvingmanagementprobleem. “Dus die power misten we ook nog. Maar het was een mooie, korte proef. We hebben die met een goed gevoel afgesloten.”

Tevreden

Ook al was het hem niet gelukt zijn ambitie te verwezenlijken (eindigen bij de beste drie in het eindklassement); hij was tevreden met zijn prestaties. “Het was een goede Dakar als je kijkt naar de dagklassementen. We hebben twee etappes gewonnen, we zijn een keer tweede, een keer vierde, een keer vijfde, een keer zesde en een keer achtste geworden.”

Alleen jammer dat het in de marathon-stage mis is gegaan, concludeerde hij. “Het was een heel zware Dakar. Een van de zwaarste die ik heb gereden. Aan de andere kant was het ook één van de mooiste Dakars. Daardoor kijk ik er zeer positief op terug.”

Verbeterpuntjes

Tuurlijk had hij wat verbeterpuntjes gevonden. “Die heb je altijd. Het kan in mijn ogen ook beter. We gaan nu eerst rustig evalueren. Wat was goed en wat kan beter? We gaan daarvoor met de hele ploeg om tafel. Maar de truck heeft zich goed gehouden.”

Een aangename conclusie. Zeker ook omdat hij veel tijd en geld had gestoken in de ontwikkeling van de Renault C40 Hybrid. “In deze omstandigheden, waar het zo hard gaat voorin, kan altijd iets misgaan. Dan maakt het niet uit in welk merk truck je rijdt. Ik ben zeer tevreden over het werk van MKR Technology dat onze truck heeft gebouwd.”

Hoog level

Het nam niet weg dat een paar dingetjes anders of beter hadden gekund, wist Huzink. “Dat zal elk jaar zo zijn”, relativeerde hij. “We rijden op zo’n hoog level. En dat dingen scheuren of kapotgaan, voorkom je niet. Het zijn details waaraan we nog kunnen werken om de truck nog betrouwbaarder te krijgen. Maar de concurrentie zit niet stil, dus wij moeten ook beter worden. Nog sneller en nog betrouwbaarder. En tijdens de rally ervoor zorgen dat we elke seconde gefocust blijven.”

Dat zal dan voor de Dakar van volgend jaar zijn. Eerst hebben Huzink en zijn crew vanavond een feestje met alle Nederlandse deelnemers in een hotel in finish-stad Yanbu. Daar was hij wel aan toe, bekende de sympathieke Tukker. “Eerlijk gezegd ben ik blij dat de Dakar er nu op zit, blij dat ik morgen naar Nederland vlieg.” Zondag viert hij zijn verjaardag. Gewoon thuis. “En maandag weer aan het werk. Da’s het beste, direct weer in het normale ritme.”

Voorbeschouwing en info Stage 12 naar de Finish

Kenners zeggen "uitrijden en lekker naar huis.. Huzink .. tja dan kan ik niet "

 • Start: Yanbu
 • Finish: Yanbu
 • Totaal: 328km
 • Special: 175km

De laatste etappe - een lusje bij de kustplaats Yanbu door de rotsachtige woestijn - zal een sprint naar de finish worden. Vorig jaar gebeurde er nog best veel maar dit jaar wordt er bij de Trucks niet veel verwacht, de verschillen zijn in principe te groot voor wijzigingen in het klassement. Wij starten als 20e en een echte inhaalrace naar de top zit er dan met zo'n kort ritje eigenlijk niet in. Maar gasgeven zullen we!

Beelden, nieuws en video, een terugblik met mooie momenten

Beelden RTL7 Etappewinst

Omdat het zo gaaf was, toch even de beelden van RTL7. Het filmpje over "bergje beklimmen" was het mooist.

Interview Huzink tijdens Stage 9, alles of niks (beelden RTL7)

Huzink tussentijds op de eerste plek bij tussenstop (beelden RTL 7)

Huzink niet te houden tijdens stage 9, op weg naar etappe winst (beelden RTL7)

Power genoeg in hybride truck, wedstrijd bergbeklimmen gave beelden RTL 7

Beelden RTL na tweede etappe overwinning

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

 1. Warming up : 7e plek
 2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
 3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
 4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
 5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
 6. Stage 5: 5e plek
 7. Stage 6: 14 plek
 8. Stage 7: 16e plek
 9. Stage 8: 6e plek
 10. Stage 9: 1e plek (Yesssss)
 11. Stage 10: 1e plek (Tja wat moet je zeggen)
 12. Stage 11: 20e plek
 13. Stage 12 / Finish : 4e plek
 14. Algemeen tot nu : 11e plek op ruim 60 uur achterstand en 2 etappe overwinningen

Bron en info

® Persbericht en foto's van Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Informatie over Dakar op site Redbull

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Algemene en fiscale informatie over Saoedi Arabie

Deel deze pagina

Laatste update op 19-01-2024
Artikel gemaakt op 19-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Stage 12 en Finish

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap