print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR

De proloog op 5 januari 2024

Gert Huzink verzekert zich tijdens proloog Dakar Rally van een goede uitgangspositie voor eerste etappe

Met een korte proef handhaafde Gert Huzink zich vrijdag zoals verwacht voorin tijdens de proloog van de 46ste Dakar Rally. De ervaren truck-coureur van het Jongbloed Dakar Team stuifde zonder problemen door het woestijnzand in Saoedi-Arabië en blikte vol zelfvertrouwen vooruit naar de eerste etappe van zaterdag.

“De kop is eraf. Ik vond het een korte, maar mooie proef”, zei Huzink die op 1.27 minuten van winnaar Janus van Kasteren was gefinisht. “Er zat van alles in. Veel los zand. Veel diepe gaten. Dat is logisch als je als ongeveer laatste over de piste komt; we zijn als vijftiende gestart. Dan weet je dat je wat trucks voorbij moet en stof krijgt. Dat hadden we ook. In de eerste minuten gingen we al een truck voorbij. Het gaf aan dat we er vol op zaten.”

In zijn element

Huzink had genoten van het parcours. “Het was een zandige piste, daar hou ik wel van. Ik was echt in mijn element. We hebben gelukkig geen gekke dingen meegemaakt. Vandaag kon je alleen maar verliezen en dus moesten we niet te veel risico nemen. Zevende is een prima resultaat. Vooraf hebben we gezegd dat we tevreden zijn als we tussen en plek vijf en acht finishen. Voor morgen dus alleen maar positiviteit.”

Voor de lange eerste etappe van zaterdag (541 kilometer waarvan 414 kilometer special) heeft hij een goede uitgangspositie, concludeerde Huzink tevreden. “Op de zevende plek, direct achter Martin Marcik, een goede, snelle rijder. Daar kunnen we ons mooi op focussen. Morgen begint het echte werk. We moeten niet te gek doen. Volgen, er staat nog veel te gebeuren. We moeten het koppie erbij houden.”

Strijd en uitdaging

Want het parcours belooft direct de nodige strijd en uitdaging, zo weet de ondernemer uit Manderveen. “Voor de rustdag krijgen we al een aantal zware dagen. Of dat morgen al zwaar is, gaan we wel zien. Vaak is het improviseren in de Dakar en dat zal morgen ook zo zijn. Maar er staat de komende dagen veel te gebeuren. Ik denk dat we hier en daar wel rare acties en rare uitslagen gaan krijgen.”

Hoe zijn Renault C40 Hybrid-truck zich verhoudt tot de concurrentie is na de 27 kilometer lange proloog van vrijdag niet te zeggen. Huzink: “Er was heel veel stof. De proloog was te kort om te kunnen vergelijken. Morgen zullen we de krachtsverhoudingen wel zien. Dan kunnen we aangeven hoe we ervoor staan, weten we of we hebben moeten pushen om te volgen of dat we relatief rustig aan gedaan hebben. Dan kunnen we zien of de Dakar op de lijn van verwachting ligt.”

Bron

Persbericht Rallymaniacs 5 januari 2024

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen voor de pers

Dennis Jongbloed 0629005666

dakar@jongbloed.tv

Foto's proloog op 5 januari (inclusief startpodium)

Video Gert Huzink proloog op 5 januari 2024

Video algemeen inkijkje Bivak op 5 januari 2024

Deel deze pagina

Laatste update op 08-01-2024
Artikel gemaakt op 06-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar proloog

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap