print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "15 JANUARI 2024"

We zitten weer in de Wedstrijd...  

Laatste nieuws, stage 8

Vandaag een toffe dag, achteraan begonnen en als 6e bij de finish. De foto's en het persbericht zijn nog "in de lucht", zodra deze via Rallymaniacs bij ons binnen komen worden deze geplaatst (vanuit Saudi Arabie).  Hierbij de foto's van stage 8.

Belangrijk nieuws dat vannacht is binnengekomen. We zitten weer in de Race, bekijk de Video met ons team waarin dit wordt gemeld. Ander belangrijk nieuws, Opa Richard (van hoofdsponsor Interbaro) heeft zicht bij het team gevoegd, als kok nog wel. En Richard is Opa geworden, dus er is ook een cadeau - van het team - voor hem.  

De rustdag kwam goed uit (video), de truck is bijna de hele dag onder handen genomen (foto's). Vol vertrouwen begonnen aan Stage 7 (video ontbijtje) maar de Truck had onderweg weer een paar "pijn momenten". Laat in de avond weer terug in Bivak, wederom de nodige reparaties om op 15 januari weer fris en fruitig aan Stage 8 te beginnen. Het ontbijtje was er op de 15e niet minder gezellig om, temeer omdat Richard (Hoofdsponsor Interbaro) zich bij het team heeft aangesloten.

In de achtste etappe krijgt iedereen hopelijk wat rust en tijd, gewoon een gezellig dagje in de Truck. Gas geven is de opdracht en ons team heeft een overzichtelijke dag, zand, zand en zand. Maar onze spiegels blijven heel want er zijn geen zware duinen. Aan einde etappe staan bandenwissel in het verschiet, dan komen er wat stenen voorbij. Al met al kunnen we een gave etappe tegemoet gaan zien.

Stage 8 wat staat ons te wachten?

In de laatste stage van de eerste week ging het nog  goed mis, bekijk hier de dramatische foto's. De truck is op 13 januari 2024 volledig opgeknapt en we zijn er weer klaar, kijk hier voor dagje achter de schermen. Het interview met Gert Huzink is een feestje om te zien, wat een doorzettingsvermogen (video). De eerste dag van de tweede week had de auto het lastig met vele - kleinere - gebreken. De foto's van Stage 7 zijn meer dan geweldig. Stage 8 is voor Gert een feestje, gas geven door de duinen (video voor stage 8) Lekke banden en WP missen is dan grootste risico

Interview Gert Huzink na stage 8

Met een monstersprint in de laatste fase van de achtste etappe van de Dakar Rally kwam Gert Huzink maandag nog héél dicht bij zijn doel. De truck-coureur van het Jongbloed Dakar Team kwam uiteindelijk achttien seconden tekort om nog vijfde te worden, maar met de snelheid van de Renault C40 Hybrid zit het wel snor, zoveel is zeker. En dus kon hij goedgeluimd naar bed.  Video avond

Want dinsdag mag hij als zesde starten. Voorin dus. En dat is een flink voordeel weet de ervaren Huzink. “Ons doel is nog een dagoverwinning te pakken”, toonde hij zich ambitieus in het Saoedische bivak van Hail. “Dat is moeilijk als je achterin moet starten. Dan is de proef te veel kapotgereden om nog met de snelsten mee te kunnen. Morgen moet het dus beter kunnen.”

Want dat van die kapotgereden proef speelde hem maandag parten. Al zat het hem ook in de beginfase van de 678 kilometer lange etappe van Al Duwadimi naar Hail. “We begonnen iets te rustig”, bekende Huzink. “In het zanderige verloren we direct een beetje tijd. Dat hebben we later wel weer goed gemaakt. We zijn de duinen redelijk goed doorgekomen zonder risico te nemen.”

Mooie, zanderige proef

“Het was een mooie, zanderige proef waar van alles in zat. Ook technisch, met hoge duinen waar je een keuze moest maken: in één keer naar boven rammen of links of rechts via een ommetje. We hebben de meeste duinen wel rechtstreeks genomen. Ik zat in een mooi ritme voor mijn gevoel. In een snel ritme.”

Maar toen Huzink zijn tijd hoorde bij de eerste break viel hem die wat tegen. “We stonden zeven minuten achter. Dat kwam omdat ik te rustig was te begonnen. Daarna moesten we weer door het zand. Dat was niet echt moeilijk, maar als je de verkeerde keuze maakte, kon je wel tijd verliezen. Bij de tweede break moesten we nog 110 kilometer.”

Geen ‘oeioei-momentjes’

Huzink, zijn navigator Rob Buursen en monteur Martin Roesink wilden per se voorin finishen om dinsdag voorin te kunnen starten. “We hadden tien minuten achterstand op de nummer vijf, Vick Versteijnen. Die achterstand ongedaan maken, was eigenlijk onhaalbaar. We zeiden in de cabine: we doen alles of niks. Op achttien seconden na is dat gelukt.”

Tijdens de laatste honderd kilometer reed Huzink ‘extreem hard’. “We zaten meer op de limiet, maar we hebben geen ‘oeioei-momentjes’ gehad. Uiteindelijk kwamen nog net als zesde over de finish.” Die vijfde plek is dan net niet gelukt, hij start dinsdag mooi wel voorin. “Vol goede moed gaan we weer van start!”

We voegen ons bij het team

Vanuit ons kantoor mogen we ook bij ons team aanwezig zijn, vanaf aanstaande Dinsdag (Stage 9) is het zover. Dus dan ook " bijzondere foto's van een niet fotograaf maar fiscalist " op onze site. We hebben er zin in. Onze berichten worden vanaf 14 januari vanuit Saudi Arabie geschreven, zo ook deze. De eerste ervaringen met het internet laten zich het beste omschrijven als "een leermoment". Dat geldt voor vele dingen hier in Saudi Arabie.

Info stage 8

Er wacht nog een uitdaging als het zachte zand steviger wordt en plaatsmaakt voor rotsachtig, ruig terrein. Deze keer zal de verleiding groot zijn om het gaspedaal helemaal in te trappen om een gat te slaan of verloren terrein goed te maken - maar dat kan leiden tot kostbare lekke banden en pauzes voor reparaties.

Beelden, nieuws en video

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

  1. Warming up : 7e plek
  2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
  3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
  4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
  5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
  6. Stage 5: 5e plek
  7. Stage 6: 14 plek
  8. Stage 7: 16e plek
  9. Stage 8: 6e plek
  10. Algemeen tot nu : 12e plek op ruim 55 uur achterstand

Bron en info

® Persbericht en foto's van Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Informatie over Dakar op site Redbull

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Foto's Stage 6

Foto's Stage 7

Video ochtend ontbijtje

Algemene en fiscale informatie over Saoedi Arabie

Deel deze pagina

Laatste update op 16-01-2024
Artikel gemaakt op 14-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar Stage 8

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap