print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar "Het verhaal"

Een nieuwe naam, een frisse start en een mooie Dakar 2024

Interview met Gert Huzink 

Almelo, 26 januari 2024. Na een succesvolle periode als Riwald Dakar, maakt het team tijdens de editie 2024 een frisse start onder de naam Jongbloed Dakar Team. Jongbloed Fiscaal Juristen heeft zich als naamgever en sponsor aan het team verbonden na het vertrek van Riwald als hoofdsponsor. Coureur Gert Huzink kijkt tevreden terug op deze verandering tijdens Dakar 2024. Twee etappe overwinningen en 9 van de 12 etappes in de top 10 (en behalen van de finish).

Keuze Jongbloed Dakar  

De keuze van Gert Huzink voor Jongbloed Fiscaal Juristen als sponsor en naamgever is een strategische zet, een Twents bedrijf met een mooie en vertrouwde naam. Huzink benadrukt: "Met Jongbloed Fiscaal Juristen hebben wij een sterke partner die onze ambitie steunt en waardeert. Wij willen meedoen in de top en voorop lopen in groene innovatie. Dat we in deze tijd zo’n enthousiaste sponsor achter ons hebben staan, geeft ons veel vertrouwen en extra motivatie om die ambitie waar te maken."

Zwaarte en meest prestigieuze rally ter wereld

Het Jongbloed Dakar Team heeft voor het eerst deelgenomen aan de zwaarste off-road rally ter wereld met een doorontwikkelde Renault MKR hybride rallytruck. Het afgelopen jaar is er veel geïnvesteerd in de betrouwbaarheid van deze indrukwekkende truck, met als doel om in de top mee te draaien, dit is nog niet helemaal gelukt maar met 2 etappe overwinningen en veelal een eindklassering in de top 10 was het een succesvolle Dakar editie. Het team heeft bewust gekozen om tijdens Dakar 2024 de focus volledig te leggen op één truck, om zo de gewenste betrouwbaarheid te waarborgen.

Jongbloed blikt terug op een succesvolle dakar

Jongbloed Fiscaal Juristen, een nichekantoor in het fiscale landschap, is al bijna 20 jaar actief en heeft sterke Twentse roots met kantoren in Almelo, Den Haag en Enschede. Naast het fiscale kantoor is er ook aan organisatieadvies poot en een accountantskantoor.

Martijn te Riet en Roy Damhuis, beide partners bij het kantoor, zijn trots om het team te mogen ondersteunen en te sponsoren. Ze benadrukken: "Naast onze affiniteit voor de race- en rallysport, vinden wij het belangrijk dat we een innovatief team uit onze Twentse regio mogen ondersteunen."

Mike Sessink en Robin Coster van Jongbloed Accountants onderstrepen het enthousiasme voor dit mooie team. We hebben elke dag de ontwikkelingen van ons team in Saudi Arabie gevolgd. Rallymaniacs, 1Twente en RTL7 gaven elke dag een mooie rapportage van de ontwikkelingen van ons team.

Erik Lammers van Jongbloed Strategen bruist van enthousiasme, wat een gaaf event en wat zijn het helden, “dit is een rally die alleen bestemd is voor mannen (en vrouwen) met passie voor de rallysport op het hoogste niveau, wat was het gaaf! “ De verslagen op locatie van Ewald Huzink, met zijn Twentse tongval, waren legendarisch, de ontbijtsessies meer dan geweldig.

Het Jongbloed Dakar Team heeft zijn huisstijl vernieuwd in samenwerking met JaBe reclame, de truck kwam hierdoor gaaf en fris aan de start tijdens Dakar 2024. De rallytruck en assistentievoertuigen vielen op in Saudi-Arabië, waar de Dakar rally van 5 tot 19 januari 2024 is gereden. Het Jongbloed Dakar team (bestaande uit Gert Huzink, navigator Rob Buursen en monteur Martin Roessink) kon de strijd om de podiumplekken dit jaar prima aan, maar de 48 uurs race gooide nog even roet in het eten.

Riwald Dakar voor de regio behouden

Het Jongbloed Dakar team streeft ernaar om de erfenis van Riwald Dakar voort te zetten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Dennis Jongbloed, van Jongbloed Fiscaal Juristen, benadrukt: "Mooi dat dit Dakar Team, als parel in Twente, voor deze regio behouden blijft, daar zijn we super trots op, ik ben zelf in Saudi Arabie wezen kijken, wat een helden zijn het”.

12 etappes in 14 dagen

De Dakar Rally staat bekend als de zwaarste rally ter wereld, met 12 etappes in 14 dagen op een uitdagend parcours. Voor Gert Huzink en zijn team was deze uitdaging een kans om te laten zien wat ze kunnen op het gebied van snelheid, ervaring en duurzaamheid. Huzink concludeert: "In deze sport weet je één ding zeker: je gaat onderweg uitdagingen tegenkomen, je weet alleen niet wanneer, deze Dakar 2024 was de zwaarste editie ooit. Je moet geen angst kennen, en soms moet je het voetje op het gas houden, juist als het spannend wordt." Met 2 etappe overwinningen en vrijwel altijd in de top 10 en het behalen van de finish was het een succesvolle dakar, waar nog meer in had gezeten, aldus Gert Huzink.

Passie

Het Jongbloed Dakar Team combineert hun passie voor rallyrijden met hun zakelijke verantwoordelijkheden. Dakar mag dan een serieuze aangelegenheid zijn, maar voor Huzink en Jongbloed staat de zaak altijd voorop. De combinatie van bedrijf en Dakar is naadloos, en hun inzet voor duurzaamheid weerspiegelt de visie van Jongbloed Fiscaal Juristen en Riwald.

Het Jongbloed Dakar Team kijkt met veel plezier en enthousiasme terug op de eerste Dakar editie. Wat 2025 gaat brengen is nog niet bekend maar zal de komende maanden duidelijk worden.

Info

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Volg ons via

Meer weten van jongbloed dakar het verhaal

Deel deze pagina

Laatste update op 26-01-2024
Artikel gemaakt op 26-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Jongbloed Dakar het verhaal

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap