print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "12 JANUARI 2024"

Gahaktdagen "de zwaarste dakardagen ooit"

Wat een respect voor onze mannen, toppers zijn het !

Gert Huzink rijdt de twee zwaarste Dakar etappes ooit, heel veel pech, finisht, maar...

Laatste nieuws

Gisteren ging het al snel mis. Slechts enkele kilometers na de start van de zesde etappe. Het Jongbloed Dakar Team iets te traag aanrijden en de truck kantelt in de duinen. Na vijftien minuten kwam de eerste hulp om hen overeind te helpen. Het team verliest veel tijd (ruim 6 uur) en is nog maar aan het begin van de 48-uur durende etappe.  Foto Rallymaniacs 11 jan 2024Meer foto's

Deze 2 dagen hebben het hele klassement op de kop gegooid. De sloop in het klassement is enorm, vele voertuigen kunnen naar de schroothoop en/of zullen niet meer rijden tijdens deze Dakar. Ook Janus van Kasteren kwam met 3 uur achterstand over de finish rollen. Voor de meeste teams waren dit de zwaarste dagen ooit, kijk ook naar onze foto's, die zeggen meer dan genoeg. Gelukkig is er morgen een rustdag, ons team (Jongbloed Dakar) moet het hele team inzetten om de truck weer op de rails te krijgen voor het tweede deel van de Dakar rally. De achterstand op de leider (Macik) is voor de meeste teams 2 uur of meer.

Persbericht vanaf de locatie door Rallymaniacs

Nee, gemakkelijk had Gert Huzink het bepaald niet tijdens de twee dagen durende zesde etappe van de Dakar Rally. De truck-coureur van het Jongbloed Dakar Team, liep onderweg de nodige averij op, maar slaagde er desondanks in vrijdag de finish te halen. Een goed eindklassement is inmiddels helaas uit zicht geraakt, maar de immer ambitieuze Huzink hoopt de komende dagen toch nog wat moois te kunnen laten zien.

“Dat waren twee fatsoenlijke dagen Dakar”, zei Huzink ietwat eufemistisch over de etappe van in totaal 758 kilometer en 549 special. “Na drie kilometer lagen we al op de zijkant omdat m’n maatje Pascal (de Baar, red.) niet opschoot en ik daardoor een stomme fout maakte. Na de boel een beetje gefatsoeneerd te hebben, konden we vier, vijf uur later de weg vervolgen.”

Niet opgeven

Hoewel die averij betekende dat hij een topklassering in het eindklassement uit zijn hoofd kon zetten, gaf de snelle ondernemer uit Manderveen niet op. Huzink: “Op zich liep het nog wel redelijk, al was het zicht bagger door de kapotte voorruit die we hadden opgelopen. Verderop stond Pascal toen met aandrijfproblemen en die hebben we uit een duinpan getrokken zodat ze de truck konden repareren.”

Daarna daagden Huzink samen met navigator Rob Buursen en monteur Martin Roesink de duinen weer uit, zoals hij het noemde. “Het werd op een gegeven moment donker. Daarna hebben we vijf uur lang in het donker door de duinen gesurft en wel vijf oei-momenten gehad waar we op twee wielen stonden te dansen. Maar het ging allemaal goed. Uiteindelijk zijn we om 23.00 uur het bivakje binnengereden. Nadat we kort voor de finish Wouter de Graaf met Lex nog een helpende hand hadden geboden.”

Frisse moed

Vrijdagochtend ging Huzink weer met frisse moed van start. Maar wel met een gehavende Renault-truck, haastte hij zich erbij te zeggen. En die toonde stukje bij beetje meer mankementjes. “Door een slechtwerkende stuurpomp zijn we weer niet op tijd kunnen afdraaien en daar lagen we weer. We kregen hulp van Anja van Loon en haar dames, dat zijn drie heldinnen!”

Hij vervolgde: “Later hebben we William de Groot weer rechtop gezet en toen moesten we een alternatieve route vinden omdat we ook problemen kregen met de aandrijving. Daardoor hebben we wel een waypoint gemist, maar uiteindelijk zijn we over de finish gekomen. Dit waren de twee zwaarste etappes die ik ooit heb gereden maar ook de mooiste!”

Nieuws stage 6B (bijgewerkt 11 januari 2024 om 21:29)
 • Gisteren bijltjes dag voor de vrachtwagens, vele staan op uren achterstand
 • Vandaag tweede deel van de 48 uurs etappe
 • Start: Bivak (wij in Bivak A) 
 • Finish: Shubaytah
 • Totaal 727 kilometer
 • Special 532 km
 • Live volgen officiele website of trackingdakar.com
 • Huzink heeft op de zijkant gelegen, pech met de motor, verder nog weinig info bekend, we hopen vandaag meer te horen, gisteren verder geen nieuws alleen foto's.
 • Janus van Kasteren moet in de achtervolging bij de trucks, is eerste plek kwijt.
 • In Bivak C zitten enkel Martin Macik en Mitchel van den Brink, die doen het dus goed

Stage 6B wat staat ons te wachten?

Gisteren ging het goed mis, bekijk hier de dramatische foto's

Men zegt dat dit de 2 dagen zijn die uiteindelijk veel gaan bepalen, dat bleek ook zo, het was "woensdag gehaktdag maar dan op Donderdag". Wederom een marathon etappe maar met een paar nieuwe elementen om het voordeel van de top teams te neutraliseren, dit is deels gelukt. Iedereen vertrekt vanochtend vanuit zijn bivak maar niet hetzelfde bivak, wederom voor een mega zware tocht door de duinen. Vannacht heeft er geen reparatie mogen plaatsvinden, morgen is er een rustdag.

Gert Huzink heeft 6 pittige dagen achter de rug (beelden RTL7), de vrachtwagen lag even op de zijkant, een dag stofhappen, 3 lekke banden, buggy drukkertje gegeven, turbo stuk en even op een duin gestaan (beelden Dakar), in etappe 6 ging het goed mis (foto's)

Beelden stage 6B op 12 januari 2024 

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

 1. Warming up : 7e plek
 2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
 3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
 4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
 5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
 6. Stage 5: 5e plek
 7. Stage 6: 14 plek
 8. Algemeen tot nu : 8e plek op heel veel uren

Bron en info

® Persbericht en foto's van Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Informatie over Dakar op site Redbull

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Foto's Stage 6

Video ochtend ontbijtje

Video na stage 6 (morgen of wellicht niet beschikbaar) 

Meer weten van persbericht dakar stage 6b

Deel deze pagina

Laatste update op 15-01-2024
Artikel gemaakt op 11-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar stage 6b

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap