print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "17 JANUARI 2024"

Helden uit Oosten winnen opnieuw Dakar Etappe

Video en interview Gert Huzink na tweede overwinning Dakar 

Foto's

Huzink wint met Jongbloed Dakar wederom etappe, beelden RTL7

Helden van ons Jongbloed Dakar team, de monteur die de hele nacht doorwerken

Bijgewerkt 17 januari 2024 om 18.20 uur lokale tijd (Nederland -/-2 uur), 

Gert Huzink Behaalt Tweede Achtereenvolgende Overwinning in Dakar Rally

Gert Huzink verbijt pijn en wint tweede etappe op rij in Dakar Rally!

Dinsdag zei een euforische Gert Huzink dat zijn etappeoverwinning in de Dakar Rally ‘naar meer smaakte’. Een dag later proefde de truck-coureur van het Jongbloed Dakar Team zowaar opnieuw het zoet van de overwinning. Al ging dat deze keer gepaard met fikse rugpijn. Die had hij opgelopen bij een knal in een gat tijdens de tiende rit.

Natuurlijk was hij blij, want een tweede zege op rij maakte zijn moeizame Dakar alsnog kleurrijk. “Het geeft heel veel voldoening dat we als eerste over de finish kwamen”, zei de ondernemer uit Manderveen. “Het was de eerste keer dat we vooraan konden starten. Dan moet het beter kunnen gaan. We konden ook pittig van start. We zaten echt wel bij de snelsten.”

Doorzetten

De uitslag was daar het sprekende bewijs van. Toch was het klinkende resultaat maar een deel van het verhaal. Daaronder verborgen lag een kroniek van doorzetten, ondanks alles. “We hebben er heel, heel hard voor moeten vechten”, zei Huzink, “met heel veel pijn.”

Want na honderdvijftig kilometer knalde zijn Renault-truck pardoes een gat in en dat bleef niet zonder gevolgen. Huzink: “Ik maakte een rare beweging met mijn rug. Ik kreeg veel pijn, moest echt even bij zinnen komen. We zijn wel doorgereden. Ik dacht: naar de finish (van de special, red.) en dan de etappe uitrijden. Maar na dertig kilometer kon ik pijnstillers krijgen van de organisatie. Ik ben weer gaan zitten en na verloop van tijd zakte de pijn wat weg.”

Op korte afstand

Ondertussen had Huzink er - vanwege de pijn - vrede mee als Martin Macik hem in zijn Iveco Powerstar voorbij zou komen. De nummer twee van de negende etappe op maandag was net achter hem gestart en denderde op korte afstand achter hem aan.

Huzink: “Maar Martin kwam ons maar niet voorbij. Onze voorsprong was blijkbaar groot genoeg. Toen dacht ik: dan geef ik hem ook niet op.” Met zijn rugprobleem was Huzink er echter allerminst zeker van, dat hem dat ook zou lukken. “Maar hoe dichter we bij de finish kwamen, hoe meer ik de indruk kreeg dat we hem (de overwinning, red.) over de streep konden trekken.”

Dokterspost

Aldus geschiedde. Ondertussen verging hij nog steeds van de pijn, ondanks de pijnstillers, en was een bezoek aan de Dakar-dokterspost noodzakelijk. De uitslag van dat onderzoek is op het moment van publiceren nog ongewis.

Huzink zelf deed er niet al te moeilijk over. Hij blikte vol vertrouwen vooruit op de zware voorlaatste etappe van deze rally. Die gaat donderdag over 587 kilometer van Alula naar Yanbu. Onderweg wacht de coureur een special van 480 kilometer. Zijn pijnlijke rug ten spijt is het doel weer het hoogst haalbare. “Morgen gaan we weer voor het maximale, we willen weer winnen!”

Foto's

Beelden ochtend ontbijtje met gast aan tafel op 17 januari 2024, en het was gezellig na de overwinning.

Voorbeschouwing Stage 10 

Er staat ons team van Jongbloed Dakar een gave dag te wachten. De mooie en bergachtige regio AlUla (met de beroemde Elephant Rock die we zeker gaan bezoeken)  is vandaag het domein voor een technische en voor de truck en ons team veeleisende track. De kwaliteiten en rijvaardigheden van Gert worden op de proef gesteld, maar na de winst van gisteren in sfeer opperbest. Een goede starttpositie een vereiste (en dat komt mooi uit) hoewel het openen van deze etappe lastig is. Vorig jaar verloor "de  legenda in Dakar " Sebastien Loeb ruim twee uur in deze regio, dus het zal pittig worden. Voor ons team eigenlijk de laatste echte kans om nog een paar plaatsen op te schuiven in het klassement. Vooraan zullen ook wellicht nog kaarten worden geschut. 

We voegen ons bij het team

Vanuit ons kantoor zijn we sinds gisteren (bij de etappe overwinning) bij ons team.  Wat een feest om dit mee te mogen maken. Vanuit de rally worden deze verslagen ook geschreven en bijgewerkt (als er internet is tenminste)

Beelden, nieuws en video

Beelden RTL7 Etappewinst

Omdat het zo gaaf was, toch even de beelden van RTL7. Het filmpje over "bergje beklimmen" was het mooist.

Interview Huzink tijdens Stage 9, alles of niks (beelden RTL7)

Huzink tussentijds op de eerste plek bij tussenstop (beelden RTL 7)

Huzink niet te houden tijdens stage 9, op weg naar etappe winst (beelden RTL7)

Power genoeg in hybride truck, wedstrijd bergbeklimmen gave beelden RTL 7

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

 1. Warming up : 7e plek
 2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
 3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
 4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
 5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
 6. Stage 5: 5e plek
 7. Stage 6: 14 plek
 8. Stage 7: 16e plek
 9. Stage 8: 6e plek
 10. Stage 9: 1e plek (Yesssss)
 11. Stage 10: 1e plek (Tja wat moet je zeggen)
 12. Algemeen tot nu : 12e plek op ruim 55 uur achterstand

Bron en info

® Persbericht en foto's van Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Informatie over Dakar op site Redbull

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Foto's Stage 6

Foto's Stage 7

Video ochtend ontbijtje

Algemene en fiscale informatie over Saoedi Arabie

Deel deze pagina

Laatste update op 17-01-2024
Artikel gemaakt op 16-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar stage 10

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap