print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "9 JANUARI 2024"

Een baaldag, snel vergeten en morgen nieuwe kansen

Stage 4 op 9 januari 2024

Janus van Kasteren pakt de gisteren verloren top positie vandaag weer terug. De Brabander reed vrijwel de gehele etappe voorop. Ales Loprais, die gisteren nog won, verloor op het eind veel tijd en hiermee ook de leiding in het huidige klassement. Ook Mitschel van de Brink had een goede dag. Onze Gert Huzink had de wind tegen en reed de hele dag in de middenmoot en verloor op het einde veel tijd. Huzink startte als 8e en lag een tijdje op de 6e plek en viel aan het einde terug naar plek 19 op een uurtje achterstand.

Ochtendnieuws Stage 4

Weer een goedemorgen vanuit Saoedi-Arabië. In de ochtend aan tafel met het team van Jongbloed Dakar, dit keer niet aan tafel, nu vanuit Bivak (na marathon etappe). Gisteren 2 lekke banden, paar foutjes en achterblijvers. Navigatie ging prima, aldus Rob. Truck is er weer klaar voor, en lekker geslapen in lullig tentje (het is er koud, 6 graden). Gert is gelukkig een camping mens. Vandaag geen tijd meer verliezen, moeten met eerste mee en hopelijk minder stof. Risicovolle stage 4. Tipje voor de buggy's, graag opzij gaan, truck is groter. Video ochtend 9 januari 2024, net voor de race.

Stage 4 "wat staat ons te wachten"

Gert Huzink heeft 2 pittige dagen achter de rug (beelden RTL7), de vrachtwagen lag even op de zijkant, een dag stofhappen, 3 lekke banden, buggy drukkertje gegeven, even op een duin gestaan (beelden Dakar) maar nog maar slecht op uurtje achter de koplopers (aankomst na stage 3 bivak). Op dag 4 zou het een keer flekkeloos moeten gaan, hoewel elk team een zware dag verwacht met veel uitvallers. Stage 4 is van Al Salamiya naar Al Hofuf (wie kent het niet :-)) Een route van 631 kilometer (special Stage 299 kilometer). Dit is de tweede helft van de marathon etappe met veel snelle paden en groot risico om fout te rijden. Waarom is de marathon etappe zo zwaar?  Rob Buursen zal goed moeten opletten en ook Monteur Martin Roessink zal scherp moeten zijn. Dat Gert Huzink gas gaat geven staat wel vast, nu maar eens zonder lekke banden. Volg de laatste ontwikkelingen in dit bericht.

Gert Huzink moet tijdverlies slikken in vierde etappe  

Gert Huzink is dinsdag als twintigste gefinisht in het truckklassement tijdens de vierde etappe van de Dakar Rally. De coureur van het Jongbloed Dakar Team kende daarmee een wat teleurstellende dag, aangezien hij had ingezet op tijd goed maken op de concurrentie. Huzink heeft met nog acht etappes te gaan een achterstand van 2.20,14 op klassementsleider en landgenoot Janus van Kasteren.

“Een dag met veel navigatiefoutjes”, zei Huzink. “Voor dit spelletje zijn we niet hier. Vandaag ging alles op het gebied van navigeren fout wat fout kon gaan. De truck doet het goed alleen iedere keer het verkeerde baantje. Als je dat blijft volhouden kom je niet ver in deze Dakar.”

Verloren tijd

Een dag eerder had Huzink tijd verloren doordat hij laat startte en als gevolg daarvan lang vastzat achter andere deelnemers. Van wie sommigen overigens niet aan de kant wilden voor zijn snelle en betrouwbare Renault C40 Hybrid.

Dat laatste, dat zijn Renault snel en betrouwbaar is, doet ertoe: jarenlang was zijn truck namelijk niet competitief genoeg en kon Huzink niet vooraan strijden. Afgelopen jaar heeft hij veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van een betrouwbare truck en dat is hij tot dusver ook gebleken. Dan is zijn frustratie over de etappe van dinsdag goed te begrijpen.

Wat recht te zetten

Tijdens die etappe, die over een afstand van 631 kilometer voerde van Al Salamiya naar Al-Hofuf (waarvan 299 kilometer special), had hij dus wat recht te zetten. Daar kwamen Huzink en zijn bijrijders Rob Buursen en Martin Roesink helaas dus niet aan toe. Het team verloor uiteindelijk 1.07,14 op etappewinnaar Van Kasteren.

Met nog acht etappes te gaan hebben Huzink en de zijnen evenwel gelegenheid genoeg om nog wat moois te laten zien deze Dakar. Wie weet wordt de vijfde etappe van woensdag – over 645 kilometer van Al-Hofuf naar Shubaytah (118 kilometer special) – de dag van de ommekeer.

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

  1. Warming up : 7e plek
  2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
  3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
  4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
  5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
  6. Algemeen tot nu : 8e plek op 2.20 uur

Bron

Persbericht Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Foto's Stage 4

Video ochtend ontbijtje

Video na de race, Gert is er klaar mee

Deel deze pagina

Laatste update op 11-01-2024
Artikel gemaakt op 08-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar stage 4

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap