print sitemap zoeken disclaimer contact

P E R S B E R I C H T  JONGBLOED DAKAR "16 JANUARI 2024"

Huzink wint met Jongbloed Dakar team etappe tijdens Dakar 2024

Bijgewerkt 16 januari 2024 om 17.25 uur lokale tijd (Nederland -/-2 uur)

Persbericht "Jongbloed Dakar wint etappe tijdens Dakar"

De etappe, gekenmerkt door uitdagende omstandigheden zoals lastige navigatie, uitgestrekte duinen en verraderlijke rotsformaties, was vanaf het begin een ware krachtmeting. Veel teams gingen de dag in met de verwachting van een vlotte rit, maar al snel werd duidelijk dat deze etappe allesbehalve eenvoudig zou zijn. Foto's Stage 9 en Video na stage 9

Huzink en zijn team wisten vanaf het begin de druk op te voeren. Met een strategie van risico's nemen en vol gas gaan, toonden zij hun vastberadenheid om te bewijzen wat mogelijk is vanuit hun zesde startpositie. Hun doorzettingsvermogen en vaardigheid kwamen tot een hoogtepunt in het laatste uur van de race, waar Huzink de confrontatie aanging met Macik, die tot dan toe voorop reed.

Ondanks dat Macik twee minuten eerder gestart was, hield Huzink zijn concurrent scherp in het vizier, wetende dat hij dicht genoeg moest blijven om de overwinning te behalen. Uiteindelijk zegevierde het Jongbloed Dakar Team, en passeerde de finishlijn met een aanzienlijke voorsprong van meer dan één minuut.

Deze etappeoverwinning is een getuigenis van het doorzettingsvermogen, de strategische vaardigheid en de uitmuntende rijtechniek van het Jongbloed Dakar Team, helden zijn het. Het team heeft duidelijk gemaakt dat zij een formidabele kracht zijn in deze competitie, klaar om elke uitdaging die nog komt in de rally met vertrouwen en vaardigheid aan te gaan. Wellicht dat een tweede overwinning er de komende dagen nog in zit.

Een beschouwing van de winnende etappe

Gert Huzink geeft alles en pakt zwaarbevochten zege in Dakar Rally!

Gert Huzink beloofde maandag na afloop van de achtste etappe van de Dakar Rally dat hij de volgende dag om de overwinning wilde strijden. Die belofte heeft hij ingelost. De truck-coureur van het Jongbloed Dakar Team denderde dinsdag tijdens de negende etappe het snelst van Hail naar Alula.

“Het was een mooie overwinning. Hij is zwaarbevochten. Dat zijn de mooiste”, zei een dolblije Huzink dinsdagmiddag. “Dit is voor het hele team belangrijk. En voor MKR Technology, dat de truck gebouwd heeft. Het is een bevestiging dat ze een uitstekende truck gebouwd hebbe. En dat wij snel zijn.”

Een tot dusver moeilijke en zware Dakar ging de afgelopen dagen niet altijd zoals Huzink het had gewild. Hij moest na de zesde etappe zijn klassementsambities loslaten en zich op etappezeges richten. Dat hij nu dan die zo gewenste overwinning heeft, maakt veel goed erkende hij. “Het was een belangrijk moment voor iedereen. Iedereen bij de finish wachtte ons op, de sponsoren ook. Een mooi moment om even mee te pakken.”

Hevige strijd

Hij ging meteen hard van start. Met Martin Macik en ook Ales Loprais vocht hij lang een hevige strijd uit. “We hebben een paar risico’s genomen met waypoints en dat ging op een gegeven moment mis. Moesten we terug om hem op te halen. Dat kostte een minuut. Bij de neutralisatie waren we nog tweede, een minuut achter Martin. Daarna hebben we gezegd: het is alles of niets.”

Vanaf dat moment hebben Huzink, zijn navigator Rob Buursen en monteur Martin Roesink ‘maximaal gepusht’. “Dat was niet gemakkelijk, want Martin ging ook hard. Uiteindelijk zijn we op hem ingelopen. Zo nu en dan zaten we in het stof van Martin. Dat was in een gebied met veel keien. Dan moet je opletten dat je je wielen er niet af rijdt. Want dan was alles voor niks geweest. We hebben echt gepusht wat we konden. Je moet alles geven als je wil winnen en dat hebben gedaan.”

Mogelijkheden

Voorafgaand aan de etappe had Huzink al zijn ambitie uitgesproken voor een ritoverwinning te gaan. Omdat hij dinsdagochtend als zesde mocht starten, zag hij mogelijkheden. Terecht, zo bleek wel. “Omdat de route nog niet kapotgereden is als je voorin start”, legde hij uit. “Je hoeft ook niet zoveel achterblijvers voorbij. We hebben daardoor redelijk weinig in het stof gereden. Alleen dus wat in het stof van Martin in de laatste kilometers. Hij reed een kleine minuut voor ons.”

Vorig jaar won hij de derde etappe, dit jaar wint Huzink dus opnieuw. Het maakte de proef nog mooier dan-ie al was, verzekerde de ondernemer. “We hadden inderdaad beloofd dat we een dagoverwinning zouden pakken. Dat is nu gelukt. Dit smaakt naar meer….”

Toelichting en voorbeschouwing Stage 9, complex voor Rob 

Er staat ons team van Jongbloed Dakar een pittige rit te wachten. Lastig navigeren over verraderlijk terrein. veel rotsen dus kan op lekke banden en "de weg kwijtraken" of een waypoint missen. De rotsachtige vlakten van Ha'il naar AlUla zijn niet eenvoudig en staan als redelijk pittig en gevaarlijk bekend. Verdwalen en tijd verliezen kan veel tijdwinst of verlies opleveren, we weten zeker dat Rob vandaag scherp is. En als ze toch even tijd hebben in de truck... de uitzichten zijn meer dan geweldig. Ze komen vandaag langs een aantal mooie en historische steden.

 • Huzink start in stage 9 iets meer naar voren vanaf plek 6, starten om 10.30 uur lokale tijd
 • Start: Ha'il
 • Finish: AlUla
 • Totaal: 639km
 • Special: 417 km
 • Live volgen officiele website of trackingdakar.com

Terugblik op laatste paar dagen

De truck is op 13 januari 2024 volledig opgeknapt . De eerste dag ging het nog niet vlekkeloos, gisteren bij stage 8 als stuk beter (6e plek), vandaag met veel navigatie dingen en stenen hebben we een serieuze kans. Nog even leuke video zien van Gert Huzink en hoe hij kan relativeren (video)? . Stage 8 is voor Gert een feestje, gas geven door de duinen (video) . Lekke banden en WP missen is vandaag grootste risico.

Belangrijk nieuws dat gisteren is binnengekomen "we zitten weer in de Race", bekijk de Video met ons team waarin dit wordt gemeld. Ander belangrijk nieuws, Opa Richard (van hoofdsponsor Interbaro) heeft zicht bij het team gevoegd, als kok nog wel. En Richard is Opa geworden, dus er is ook een cadeau - van het team - voor hem.  Morgen voegt ons eigen team zich bij "de mannen".

De rustdag kwam goed uit (video), de truck is bijna de hele dag onder handen genomen (foto's). Vol vertrouwen begonnen aan Stage 7 (video ontbijtje) maar de Truck had onderweg weer een paar "pijn momenten". Laat in de avond weer terug in Bivak, wederom de nodige reparaties om op 15 januari weer fris en fruitig aan Stage 8 te beginnen. Het ontbijtje was er op de 15e niet minder gezellig om, temeer omdat Richard (Hoofdsponsor Interbaro) zich bij het team heeft aangesloten.

In de achtste etappe ging het bij Huzink goed (video na stage 8) , we konden prima gas geven in de duinen en waren zelfs nog iets te voorzicihg . Onze spiegels bleven  heel want er zijn geen zware duinen. Aan einde etappe staan bandenwissel in het verschiet, dan komen er wat stenen voorbij. 

We voegen ons bij het team

Vanuit ons kantoor mogen we ook bij ons team aanwezig zijn, vanaf aanstaande Dinsdag (Stage 9) is het zover. Dus dan ook " bijzondere foto's van een niet fotograaf maar fiscalist " op onze site. We hebben er zin in. Onze berichten worden vanaf 14 januari vanuit Saudi Arabie geschreven, zo ook deze. De eerste ervaringen met het internet laten zich het beste omschrijven als "een leermoment". Dat geldt voor vele dingen hier in Saudi Arabie. Hoe gaaf is het dat we tijdens de eerste etappe overwinning bij onze helden mogen zijn.

Beelden, nieuws en video

Beelden RTL7 over etappewinst Jongbloed Dakar

Interview Huzink tijdens Stage 9, alles of niks (beelden RTL7)

Huzink tussentijds op de eerste plek bij tussenstop (beelden RTL 7)

Huzink niet te houden tijdens stage 9, op weg naar etappe winst (beelden RTL7)

Power genoeg in hybride truck, wedstrijd bergbeklimmen gave beelden RTL 7

Standen tot nu toe van Jongbloed Dakar

 1. Warming up : 7e plek
 2. Stage 1 : 2e plek (achterstand 7:03 minuten)
 3. Stage 2: 8e plek (achterstand 42:29 minuten)
 4. Stage 3: 8e plek (achterstand 49:32 minuten)
 5. Stage 4: 20e plek (achterstand 1 uur en 7 minuten)
 6. Stage 5: 5e plek
 7. Stage 6: 14 plek
 8. Stage 7: 16e plek
 9. Stage 8: 6e plek
 10. Stage 9: 1e plek (Yesssss)
 11. Algemeen tot nu : 12e plek op ruim 55 uur achterstand

Bron en info

® Persbericht en foto's van Rallymaniacs 

Informatie over Dakar 2024 op Rallymaniacs

Informatie over Dakar op site Redbull

Volg ons op

Internet (jongbloeddakar.com)

Facebook

Youtube

RTL7

Vragen en info voor de pers

Dennis Jongbloed (mail direct) (Telefoon +31629005666)

dakar@jongbloed.tv

Promo video "klein maar dapper"

Foto's Stage 6

Foto's Stage 7

Video ochtend ontbijtje

Algemene en fiscale informatie over Saoedi Arabie

Deel deze pagina

Laatste update op 17-01-2024
Artikel gemaakt op 15-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Persbericht Dakar Stage 9

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap