print sitemap zoeken disclaimer contact

Alles over Dakar

In dit onderdeel beantwoorden wij de vragen die wij krijgen van ons volgers.

Wat is de Dakar Rally precies ?

De Dakar Rally is de zwaarste rally van de wereld. Deze lange-afstand rally gaat dwars door Saudi Arabie en wordt gereden met buggy's, quarts, motoren, vrachtwagens en klassiekers. Het Jongbloed Dakar team doet in 2024 voor het eerst mee. De deelnemers rijden over de openbare weg naar een verbindingspunt, waar ze elkaar ontmoeten en vervolgens een parcours (stage) afleggen, dit gaat via waypoints van start tot finish. De deelnemers rijden vrijwel de hele dag en je kunt dit volgen via de officiële site van Dakar. Ongeveer 50% van alle deelnemers valt uit door ongelukken, lekke banden of mechanische pech. Ze rijden door zandduinen, rotsachtige valleien, bergen en soms ook moerassen. Ze rijden met hun GPS en roadbook van checkpoint naar checkpoint, door tijdsverlies kun je strafpunten krijgen.

Welke categorieën zijn er en hoeveel deelnemers

In totaal zijn er zo'n 800 deelnemers, dit is inclusief coureurs en teams. Er wordt gereden in 8 categorieën namelijk: Motorfiets, Quad, Auto, Challenger, SSV, M1000, Classic en natuurlijk de trucks.

Wanneer vindt de Dakar Rally 2024 plaats?

De rally is van vrijdag 5 januari 2024 tot en met vrijdag 19 januari 2024. Er zijn 12 etappes en een proloog.

Waar wordt de Dakar Rally 2024 gehouden?

De Dakar Rally 2024 wordt gehouden in Saudi Arabie. Vanaf de start in AlUla rijden de deelnemers naar de andere kant van Saudi Arabie om vervolgens weer om te draaien en te finishen in Yanbu. De totale lengte is ongeveer 8.000 kilometer, hiervan ruim 4,700 specials (rest is van finish naar bivak etc.). Dit jaar is er voor het eerst een 48 uurs race, hierbij hebben de deelnemers een minimale uitrusting en voorraad bij zich om slechts 2 uur te mogen repareren (voordat ze gaan slapen).

Hoe navigeren de deelnemers tijdens de Dakar Rally

De deelnemers hebben een GPS bij zich maar kunnen soms ook het spoor van de voorgangers volgen. Elke deelnemer heeft een roadboook waarin de route met waypoints en afstanden tot elk waypoint is opgenomen, dit is knap lastig en een kunst. In het roadbook vinden de deelnemers ook illustraties en obstakels onderwerp en mogelijke andere gevaren. Elk team maakt hierbij zijn eigen aantekeningen.

Deel deze pagina

Laatste update op 08-01-2024
Artikel gemaakt op 08-01-2024
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor In het nieuws Jongbloed Dakar team Alles over Dakar

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap