print sitemap zoeken disclaimer contact

Duitse belastingplannen

Terwijl wij in Nederland ons kabinet verwijten dat men geen ei legt waarmee de mensen die het echt nodig hebben hun energierekening kunnen betalen, komen in Duitsland de eerste besluiten van het kabinet. Deze hebben voor Nederlanders die in Duitsland werken ook een effect.

Belastingvrije som Duitsland

In Duitsland is de belastingvrije som momenteel € 10.347. Bij gehuwden verdubbelt zich dat als beiden in Duitsland werken uiteraard. Dat wordt in 2023 € 10.632. In 2024 gaat het nog een keer € 300 omhoog.

Duitsland en Kindergeld

Het Kindergeld was in 2022 afhankelijk van het aantal kinderen. Voor het eerste kind krijgt men € 219 per maand. Vanaf het vierde kind is dat € 250. Dat wordt nu voor de eerste drie kinderen € 237 per kind per maand.

Hoogste tariefschijf in Duitsland

Het normale hoogste Duitse belastingtarief is 42%. Dat wordt geheven vanaf een inkomen vanaf € 58.596. Dat wordt in 2023 behoorlijk opgetrokken naar € 61.971.

Aftrekpost voor home office in Duitsland

In de Duitse aangifte is er al een forfaitaire arbeidskostenaftrek van € 1.200. Als er meer kosten zijn, dan moeten deze worden aangetoond. Dat kan nu ook een bedrag zijn voor de home office. Maar, het hoeft geen werkkamer te zijn. Per dag dat er thuisgewerkt is mag je € 5 aftrekken, tot maximaal 200 dagen. Dat was 120 dagen.

Noot fiscaal jurist inzake inflatie Duitsland

De bedoeling van deze maatregelen is om de inflatie te compenseren. Of dat gaat lukken?

Wilt u meer informatie? Neem contact op met één van onderstaande adviseurs

Meer weten van belastingplannen duitsland

Deel deze pagina

Laatste update op 10-10-2022
Artikel gemaakt op 15-09-2022
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Landeninformatie Duitsland Belastingplannen Duitsland

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap