print sitemap zoeken disclaimer contact

Bitcoin en belastingen

De Belastingdienst ziet bitcoins als "bezittingen". Een bitcoin moet u dan ook opgeven in box 3. Voor de aangifte inkomstenbelasting over 2023 geeft u dus de waarde op per 1 januari 2023. De vraag is wel hoe de Belastingdienst gaat beoordelen / zien of je ook bitcoins hebt en hoeveel.

Maak screenshot van uw crypto op 1 januari

De eerste dag van het jaar wordt door de belasingdienst gebruikt voor de waardering van uw bezittingen, zo ook uw crypto valuta. Maak daarom tijdens de jaarwisseling (1 januari om 0.00 uur) een screenshot van de waarde van uw crypto beleggingen.

Melden Crypto in uw aangifte inkomstenbelasting

De aangifte vraagt sinds kort om "virtuele betaalmiddelen", dit zijn ondermeer crypto valuta. Als u hier niets zou invullen, is dit het opzettelijk onjuist doen van aangifte, dit met alle gevolgen van dien.

Bitcoin in box 3

Volgens de Belastingdienst moet u virtuele betaalmiddelen opnemen in box 3. Dit per de waarde aan het begin van het belastingjaar, derhalve op 1 januari.

Deel deze pagina

Laatste update op 02-01-2023
Artikel gemaakt op 28-12-2017
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Inkomstenbelasting Box 3 Besparen in box 3 Crypto munt en belastingen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap