print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Onbelast thuiswerken corona

Belastingvrij thuiswerken door coronavirus

Veel werknemers werken op dit moment thuis. Een werkgever mag niet zomaar deze werkplek belastingvrij inrichten. Hiervoor  gelden allerlei voorwaarden, vandaar dit artikel.

Voorwaarden thuiswerkplek voor werknemers

Los van het feit dat een werkplek moet voldoen aan ARBO-voorwaarden, zijn er ook fiscale regels. Een laptop, smartphone, beeldscherm, gereedschap of stoel ter beschikking stellen is alleen belastingvrij mogelijk als voldaan wordt aan het noodzakelijkheidscriteriium. Nu hoor ik u denken: het lijkt me nu wel noodzakelijk. De fiscale regels zijn echter anders:

  1. De werkgever moet de voorziening betalen.
  2. De kosten mogen niet aan de werknemer worden doorberekend.
  3. De voorziening moet naar het redelijke oordeel van de werkgever noodzakelijk zijn voor een behoorlijke vervulling van de dienstbetrekking.
  4. De werknemer moet de voorziening teruggeven of de restwaarde van deze voorziening aan de werkgever betalen.

Internet thuis belastingvrij of niet?

Ook de internetaansluiting bij uw werknemer thuis moet voldoen aan het noodzakelijkheidscriteirum. Nu is thuiswerken zonder internet lastig of zelfs onmogelijk. De vergoeding van het internetabonnement is gericht vrijgesteld als deze noodzsakelijk is voor uw werknemer. Meestal heeft uw werknemer een zogenaamd combinati pakket met TV, radio, bellen en internet. In dit geval mag u een deel van de kosten vergoeden, derhalve enkel voor de internetaansluiting. Naar mijn mening is in deze tijd ook te rechtvaardigen dat een deel van de TV-kosten van de aansluiting belastingvrij wordt vergoed, uw werknemer moet immers op de hoogte zijn van alle maatregelen en aanwijzingen (hoewel deze meestal ook via het internet te bereiken zijn).

Deze vergoeding is belastingvrij en gaat niet ten laste van de vrije ruimte.

Vragen over belastingvrije vergoedingen

Als u vragen of opmerkingen heeft over de mogelijkheden en onmogelijkheden van belastingvrije vergoedingen, neem dan gerust contact op.

Vragen over fiscale mogelijkheden tijdens corona crisis

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.


Meer weten van onbelast thuiswerken corona


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Onbelast thuiswerken corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap