print sitemap zoeken disclaimer contact

Uitstel pensioenpremies door financiële problemen als gevolg van coronavirus

Naast de Belastingdienst gaan ook pensioenuitvoerders ondernemers helpen die door het coronavirus in acute financiële problemen zijn gekomen. De rechten van de werknemers worden door het niet betalen van de pensioenpremies niet aangetast. Vorenstaande heeft de Stichting van de arbeid (koepelorganisatie van pensioenuitvoerders) bekendgemaakt.

Pensioenpremies even niet betalen

Uitstel van betalen van pensioenpremies kan op verschillende manieren, hier is nog geen duidelijkheid over. De meest voor de hand liggende oplossing is dat er een betalingsregeling wordt bedacht of werkgevers de premies niet gaan of kunnen betalen.

De loonkosten kunnen hierdoor fors naar beneden, namelijk:

  1. Uitstel van betaling voor loonheffing;
  2. Vergoeding loonkosten;
  3. Uitstel van betaling voor pensioenpremies, ongeveer 20% van de loonkosten.

Hoe uitstel van betaling aanvragen voor pensioenpremies?

Kijk op de website van uw pensioenuitvoerder voor een nadere toelichting, deze zal de komende dagen op de website verschijnen. Lukt dit niet, neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur. De maatregel zal deze week wel ingaan en er zullen standaard formulieren voor komen.

Betalingsonmacht voor niet betaalde pensioenpremies melden

Let erop dat u betalingsonmacht moet melden binnen 2 weken nadat u had moeten betalen, dit kan via dit formulier.

Bron geen pensioenpremies betalen

Artikel Stichting van de arbeid d.d. 21 maart 2020

Vragen over corona maatregelen?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 16-04-2020
Artikel gemaakt op 23-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Uitstel pensioenpremies door corona

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap