print sitemap zoeken disclaimer contact

DGA en NOW regeling

Op dit moment krijgen wij veel vragen van DGA's over de NOW regeling. De DGA valt buiten de NOW regeling. Via de NOW regeling ( Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) kunnen bedrijven, die omzetverlies lijden door de crisis, een deel (maximaal 90%) van uw loonkosten vergoed krijgen. Een DGA is echter meestal uitgesloten voor deze regeling omdat hij geen premies werknemersverzekering heeft betaald. Een DGA voldoet wel normaal zijn loonheffingen.

DGA en werknemersverzekeringen

De DGA valt niet onder de NOW regeling, tenzij hij/zij verzekerd is voor de werknemersverzekeringen. Een DGA is niet verzekerd voor de werknemersverzerkingen als hij een beperkt aantal aandelen bezit en hiermee zijn ontslag niet - tegen zijn wil - kan tegenhouden. Als een DGA vrijwillig is verzekerd valt hij niet onder de NOW regeling. Het gross van de DGA's in Nederland vallen niet onder de NOW regeling. De DGA moet wel zijn gebruikelijk loon (€ 46.000) voldoen.

Verzoeken inzake DGA aan overheid

Er zijn op dit moment diverse partijen die brieven sturen aan de overheid om te kijken of er geen regeling kan worden bedacht voor de DGA, dit onderneem door Stichting ONL voor ondernemers.

Vragen over maatregelen voor de DGA

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 08-04-2020
Artikel gemaakt op 08-04-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen NOW-regeling zorg DGA en NOW regeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap