Volg ons op:

Twitter Updates

Duits Belastingplan 2019 heet in Duitsland Jahressteuergesetz 2018

Algemene politiek

In Duitsland zit de CDU / CSU samen met de SPD in een regering. Men heeft geen grote meerderheid en er zijn regelmatig verkiezingen in de diverse Bundesländer. Terwijl in Nederland Klaas Dijkhof af en toe een proefballonnetje oplaat, zijn het in Duitsland zelf meerdere partijen die dat doen. Peter Altmeier is de Duitse Minister van Economische Zaken en deze roept zeer regelmatig dat de Duitse belastingdruk nu echt omlaag moet en dat de solidariteitstoeslag snel moet verdwijnen. De Minister van Financiën Scholz -die eigenlijk over belastingen gaat – heeft hier heel andere meningen over. Angela Merkel roept af en toe ook wat.

Dat heeft ook tot gevolg dat de belastingwetgeving niet op de 3edinsdag van september wordt voorgesteld en dat per begin januari in werking treedt. Het gaat meer versnipperd. Het wetsvoorstel tegen BTW-misbruik door internetverkopers wordt gebruikt om andere voorstellen in mee te laten liften. Onderstaand worden de belangrijkste veranderingen in het Duitse belastingrecht genoemd.

Inkomstenbelasting

Vennootschapsbelasting

Omzetbelasting

Bovenstaande samenvattingen zijn een vertaling van ingewikkelde Duitse nieuwe wetgeving. Als u voornemens bent te handelen op basis hiervan, nemen wij hiervoor geen enkele verantwoording. Het is in alle gevallen aan te raden advies van een Duitse Steuerberater in te winnen. Wij brengen u graag in contact of doen dat voor u aan de hand van uw persoonlijke situatie.

Meer informatie omtrent het Duitse belastingplan 2019?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van belastingplan 2019 duitslandAuteur(s) van belastingplan 2019 duitsland


mr. E.D.H. van Nugteren (Eric) ).
Fiscaal Jurist , Extern belastingadviseur

0651584860
info@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Artikel datum : 23-01-2019 | Artikel laatst gewijzigd : 24-01-2019

© 2019 Jongbloed Fiscaal Juristen