print sitemap zoeken disclaimer contact

Onbelaste vergoedingen optimaliseren?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

WKR Scan binnen uw bedrijf?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Naheffing ontvangen ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Verstrekkingen buiten dienstbetrekking WKR

Loon is eigenlijk alles wat uw werknemer van de werkgever krijgt op grond van zijn baan of dienstbetrekking. Als uw werknemer iets krijgt dat niet met zijn werk of dienstbetrekking te maken heeft, dan is dit geen loon of salaris. De koppeling met de dienstbetrekking moet dan dus ontbreken. Dergelijke vergoedingen kunnen dus belastingvrij worden verstrekt en hebben geen enkele invloed op de werkkostenregeling.

Dergelijke vergoedingen leveren wel vaak discussie op met de Belastingdienst, laat u derhalve goed adviseren door een fiscaal jurist.

Voorbeeld geen loon

De heer Jansen is van zijn fiets gevallen en is ziek thuis. De werknemer krijgt een fruitmand met een boek. Dit cadeau geeft u niet omdat u werkgever bent, maar dit geeft u uit sympathie of medeleven met de werknemer, de persoonlijke relatie staat dus voorop. Er is geen sprake van loon. Andere voorbeelden zijn:

  • factuurwaarde is maximaal € 25 (inclusief BTW);
  • u geeft een persoonlijke attentie (in situaties dat ook anderen dit doen);
  • u geeft geen geld maar bijvoorbeeld een waardebon;
  • uw werknemer krijgt een attentie van een klant in een situatie waarin ook anderen deze geven.

Meer weten van voordelen buiten dienstbetrekking wkr

Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2013
Artikel gemaakt op 06-01-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Loonbelasting Werkkostenregeling (WKR) Voordelen buiten dienstbetrekking WKR

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap