print sitemap zoeken disclaimer contact

NOW 2.0 berekenen

Werkgevers kunnen de NOW 2.0 aanvragen tot en met 31 augustus 2020. De tegemoetkoming is voor de maanden juni tot en met september 2020 (4 maanden). Het omzetverlies moet tenminste 20% bedragen. Als de werkgever gebruik heeft gemaakt van de NOW 1.0, dan moet de periode qua omzetverlies aansluiten op de periode van de NOW 1.0.

Rekenhulp omzetverlies NOW 2.0

Het omzetverlies kunt u zelf berekenen, maar u kunt ook gebruiken van het internet. Via deze link kunt u het omzetverlies berekenen.

Hoeveel geld krijgt u terug bij NOW 2.0?

De tegemoetkoming voor de NOW 2.0 kunt u hier berekenen.

Verplichtingen NOW 2.0

Los van tientallen pagina's wettekst zijn er een aantal verplichtingen die gelden voor de NOW 2.0:

  1. De subsidie moet worden gebruikt om loonkosten te betalen.
  2. De loonkosten moeten zoveel mogelijk gelijk blijven, bij ontslag of dalende loonkosten wordt de subsidie lager.
  3. Geen winstuitkering / dividenduitkeringen of inkoop aandelen in 2020, tenminste als de NOW-subsidie hoger is dan € 125.0000. Dit geldt ook voor de moedermaatschappij van het concern.
  4. Accountantsverklaring is verplicht vanaf een aanvraag vanaf € 125.000 (voorschot € 100.000).
  5. Stimuleer werknemers zoveel mogelijk om zich - indien nodig - te laten omscholen of bijscholen. Hierover moet een verklaring door de werkgever worden afgelegd. Kosteloze scholing kunt u hier regelen.
  6. Bij ontslag voor meer dan 20 werknemers wordt de NOW verlaagd met 5%.

Vragen over NOW 2.0 of NOW box ontvangen?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2022
Artikel gemaakt op 06-08-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen NOW regeling NOW 2.0 berekenen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap