print sitemap zoeken disclaimer contact

Uitstel van betaling voor huur en huurkorting

Aan:

Plaats, datum

Onderwerp: verzoek vrijstelling betalen huurprijs

Beste heer / mevrouw,

Het zal u niet ontgaan zijn dat de overheid diverse maatregelen heeft genomen om ondernemers te helpen met de economische gevolgen door het coronavirus. Op 15 maart 2020 zijn ondermeer alle horecagelegenheden gesloten, maar ook winkels en kapsalons gaan langzaam dicht. Het leven komt economisch langzaam tot stilstand.

Ons bedrijf is door deze externe omstandigheden direct en extreem geraakt. Het pand dat ik van u huur en de hiermee samenhangende huurlasten kan ik op dit moment niet betalen. De inkomsten van mijn bedrijf lopen nu al fors terug en de vraag is wanneer dit zich gaat herstellen. Ik hoop dat u begrijpt dat de coronacrisis en de overheidsmaatregelen mij enorm raken.

Ik wil via deze brief een beroep doen op uw coulance en u vragen om ons bedrijf in deze uitzonderlijke situatie tegemoet te komen door de huur over maart 2020 en april 2020 voorlopig vrij te stellen en deze dus niet te vorderen.

Tevens wil ik u vragen ons bedrijf een eenmalige huurkorting te geven met ingang van 1 april 2020 tot het moment dat de economie weer tot leven komt, ik schat de duur van deze periode voorlopig in tot eind mei 2020. Ik zou hiertoe graag een huurkorting willen van 50% van de overeengekomen huurprijs.

Ik hoop op uw begrip en hoor graag binnen 5 werkdagen van u.

Met vriendelijke groet,

Deel deze pagina

Laatste update op 23-03-2020
Artikel gemaakt op 23-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Overeenkomsten Juridisch Bedrijf Uitstel betalen huur

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap