print sitemap zoeken disclaimer contact

Online een afspraak maken bij de Belastingdienst

Bent u particulier en hebt u een vraag over uw toeslagen, aangifte inkomstenbelasting of overige belastingzaken? Normaal gesproken kunt u dan bellen met de belastingtelefoon (0800 0543). Sinds september 2022 kunt u ook (online) een afspraak maken bij de Belastingdienst in de buurt. De online afspraak kunt u via de site van de Belastingdienst inplannen.

Online afspraak Belastingdienst voor ondernemers?

De mogelijkheid om online een afspraak te maken met de Belastingdienst is er nog niet voor ondernemers. Ondernemers kunnen via hun adviseur / accountant en / of via de belastingtelefoon in contact komen met de Belastingdienst.

Hoe werkt het maken van een afspraak?

U kunt via het online formulier aangeven over welk onderwerp u hulp zou kunnen gebruiken. Zo zit er altijd een deskundige medewerker tegenover u. Vervolgens geeft u uw postcode op, de afspraak wordt dan ingepland bij een Belastingdienst bij u in de buurt. Als laatste stap kunt u aangeven hoe laat u de afspraak zou wensen. U ontvangt vervolgens (via een no reply mail) een bevestiging van uw afspraak in uw mailbox. Een dag voor de afspraak ontvangt u nog een reminder. Op dit moment zijn er 21 balies en 10 steunpunten, het kan dus zijn dat u even moet rijden.

Aangifte laten verzorgen door de Belastingdienst

Wilt u uw aangifte laten verzorgen door de Belastingdienst, dan moet u voordien een DigiD machtigingscode regelen. Vergeet niet voordien alle relevante informatie te verzamelen en mee te nemen (lees hier voor een checklist). U kunt uw aangifte ook voordelig door een belastingadviseur laten verzorgen, op uw verzoek komt deze belastingadviseur zelfs bij u thuis. Een aangifte laten verzorgen door een belastingadviseur zal veelal een voordeel en / of extra advies opleveren. De kosten bedragen ongeveer € 90. De afspraak kunt u hier maken.

Deel deze pagina

Laatste update op 10-10-2022
Artikel gemaakt op 16-09-2022
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Belasting tips actueel Afspraak Belastingdienst

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap