print sitemap zoeken disclaimer contact

Autorijschool en belastingen

De Belastingdienst zal in 2012 en 2013 meer aandacht gaan schenken aan de fiscale merites bij een autorijschool. Er is vaak sprake van contante betalingen en de registratie is niet altijd perfect, dit is voor de Belastingdienst een aanleiding om de controles op te voeren.

Winst, belastingen en autorijschool

De Belastingdienst zal bij autorijscholen in de administratie kijken. De omzet is hierbij een belangrijk punt van aandacht, dit kan bijvoorbeeld tussen een koppeling van kosten en omzet (benzine, kilometers, examenaanvragen, lesuren en omzet). De Belastingdienst zal bij een controle kijken naar de samenhang tussen examens, lesuren, benzine en omzet. Via het CBR wordt dan geraadpleegd hoeveel examens er door welke rijschool zijn aangemeld. De controle zal met name kijken naar 2009, 2010 en 2011.

Als de autorijschool te weinig omzet heeft aangegeven, is het verstandig contact op te nemen met een fiscaal jurist of belastingadviseur. Als de autorijschool zich zelf zal melden, kan in veel gevallen een boete worden voorkomen.

Bron Belastingdienst en autorijschool

De Belastingdienst heeft bovenstaande op haar eigen site aangekondigd.

Deel deze pagina

Laatste update op 21-04-2017
Artikel gemaakt op 15-11-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Belasting tips actueel Autorijschool en belastingen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap