print sitemap zoeken disclaimer contact

Autorijschool en belastingen

De Belastingdienst zal in 2012 en 2013 meer aandacht gaan schenken aan de fiscale merites bij een autorijschool. Er is vaak sprake van contante betalingen en de registratie is niet altijd perfect, dit is voor de Belastingdienst een aanleiding om de controles op te voeren.

Winst, belastingen en autorijschool

De Belastingdienst zal bij autorijscholen in de administratie kijken. De omzet is hierbij een belangrijk punt van aandacht, dit kan bijvoorbeeld tussen een koppeling van kosten en omzet (benzine, kilometers, examenaanvragen, lesuren en omzet). De Belastingdienst zal bij een controle kijken naar de samenhang tussen examens, lesuren, benzine en omzet. Via het CBR wordt dan geraadpleegd hoeveel examens er door welke rijschool zijn aangemeld. De controle zal met name kijken naar 2009, 2010 en 2011.

Als de autorijschool te weinig omzet heeft aangegeven, is het verstandig contact op te nemen met een fiscaal jurist of belastingadviseur. Als de autorijschool zich zelf zal melden, kan in veel gevallen een boete worden voorkomen.

Bron Belastingdienst en autorijschool

De Belastingdienst heeft bovenstaande op haar eigen site aangekondigd.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Belasting tips actueel Autorijschool en belastingen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap