print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscaal creatief crisis in

In Nederland mag je investeringen willekeurig afschrijven en moet het eenvoudiger worden om financieringen te krijgen, verdere fiscale maatregelen volgen nog. In de landen om ons heen is dit wel anders. Daar worden met stoom en kokend water stappen genomen om de economie nieuw leven in te blazen.

Een overzicht

  1. Duitsland: introduceert een slooppremie om de auto-industrie te stimuleren en zal belastingen voor bedrijven verlagen.
  2. Engeland: verlaging BTW om consumptie te stimuleren.
  3. Frankrijk: verlaagd belastingen voor bedrijven, percentage onbekend.
  4. Australiƫ: veel meer aftrekposten voor het MKB, investeringen in machines en de IT zijn volledig aftrekbaar.
  5. Singapore: belasting voor bedrijven verlaagd tot 17%.
  6. Israƫl: verlaging belasting op inkomen tot 35%.
  7. Nieuw Zeeland: afschaffen regels en verlaging belasting door aanpassen drempel.

In Nederland zijn beperkt maatregelen ingevoerd. In een vorige column heb ik al aandacht gegeven aan mogelijke fiscale maatregelen. In maart 2009 worden de maatregelen bekendgemaakt, we wachten maar eens af. Voor fiscaal juristen is gewijzigde wetgeving altijd een feest waar je met veel plezier naar uitkijkt. Veelal biedt de wetgeving voldoende (extra) mogelijkheden voor bedrijven en particulieren.

Deel deze pagina

Laatste update op 25-12-2012
Artikel gemaakt op 24-02-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kantoor Algemene info Column over ... Fiscale creatief crisis in

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap