print sitemap zoeken disclaimer contact

Onbelaste vergoedingen optimaliseren?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

WKR Scan binnen uw bedrijf?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Naheffing ontvangen ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Producten uit het eigen bedrijf


Een eenvoudige beloning voor uw werknemer is door hem of haar producten uit uw eigen bedrijf te geven, dit mag!

De fiscaal juridische kant

Werkgevers mogen producten uit hun eigen bedrijf met korting aan hun werknemers verstrekken. De werkgever mag 20% van de waarde in het economische verkeer (= laagste consumentenprijs met maximum van € 500 per jaar) belastingvrij geven.

Voorbeeld nieuwe regeling

Een TV kost dus € 500, korting € 100 en werknemer moet dan € 400 uit zijn netto loon betalen voor een TV van € 500, laten we zeggen bij de Media Markt.

Tips

  1. Gaat het om een duur product dat niet jaarlijks wordt aangeschaft, dan mag de werkgever de niet-benutte ruimte uit de twee voorafgaande jaren gebruiken. Hetzelfde geldt wanneer in een bepaald jaar veel meer producten worden gekocht dan in de voorafgaande jaren. U mag dus de vrijstelling van € 500 per jaar sparen en ineens een duur product geven.
  2. Geeft de werkgever meer dan 20% korting, dan moet voor het gedeelte daarboven loonbelasting worden ingehouden, ongeacht of de korting meer dan € 450 bedraagt. Er moet een dubbele toetsing plaatsvinden: de korting mag niet meer dan 20% van de waarde in het economische verkeer bedragen, en in totaal niet meer dan € 500 per jaar (cijfers 2010). Bovendien geldt dit per product. De werkgever mag geen gemiddelde korting van 20% geven.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 28-12-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Loonbelasting Actueel loonbelasting Producten eigen bedrijf

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap