Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier : Kennisbank Boekenonderzoek Boekenonderzoek schoonmaak sector

Boekenonderzoeken in de schoonmaaksector in 2020

Boekenonderzoek Belastingdienst

Ministeries hebben onlangs hun jaarplan 2020 gepresenteerd, zo ook het Ministerie van Financiën voor de werkzaamheden van de Belastingdienst en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de Inspectie SZW. In het jaarplan staan de belangrijkste activiteiten van de Belastingdienst en Inspectie SZW; de speerpunten van de controles voor 2020.

Aangekondigde boekenonderzoeken van de Belastingdienst en SZW

Anderzijds is de controle-aanpak van de Inspectie SZW en de Belastingdienst gericht op een aantal aangewezen sectoren. Voor 2020 mag onder andere de schoonmaaksector zich in het bijzonder op aandacht van de Inspectie SZW verheugen (en controles verwachten).

De grootste door de Inspectie SZW gesignaleerde risico’s in de schoonmaaksector zijn:

  • Onderbetaling;
  • Illegale tewerkstelling;
  • Fiscale en sociale zekerheidsfraude;
  • Schijnconstructies (werken met ZZP'ers);
  • Fictieve dienstbetrekkingen;
  • Overschrijding van arbeidstijden.

Het programma van de Inspectie SZW kijkt niet alleen naar schoonmaakbedrijven zelf, maar ook naar de opdrachtgevers van schoonmaakwerk en uitzendbureaus.

Waar mogelijk wordt een ketenaanpak gehanteerd. Daarbij gaat het om het inspecteren van schoonmaakbedrijven die werkzaam zijn bij opdrachtgevers die onder een keten vallen. Vanuit afgeronde onderzoeken wil het programma, door middel van handhavingscommunicatie, een belangrijk signaal afgeven naar de totale populatie en – daar waar mogelijk - opdrachtgevers.

Aanpak door FIOD, Belastingdienst en SZW

De controles van de Inspectie SZW staan niet op zichzelf. In het kader van het project Schijnconstructies heeft de overheid een samenwerking opgezet van een aantal instanties, waaronder FIOD, Belastingdienst en Inspectie SZW. Zij bundelen ook hun kennis via het opgerichte Kennis Informatie Platform (KIP).

Hulp bij boekenonderzoeken van Belastingdienst of SZW?

Jongbloed Fiscaal Juristen heeft inmiddels een verzoek ingediend op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) om de documentatie die via het KIP wordt gedeeld openbaar te krijgen. Deze informatie is mede van belang bij verweer tegen boetes en naheffingen. Kortom, de schoonmaaksector mag zich op de bijzondere aanpak van de Inspectie SZW verheugen. Controles kunnen worden verwacht.

Wij adviseren doorlopend bedrijven bij boekenonderzoeken. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Bronnen Boekenonderzoeken 2020

Aanbiedingsbrief jaarplan

Jaarplan Belastingdienst 2020

Hulp nodig bij een boekenonderzoek?

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?


Opmerkingen/vragen


Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.Meer weten van boekenonderzoek schoonmaak sectorAuteur(s) van boekenonderzoek schoonmaak sector


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Marco Bik ).
Fiscaal jurist, Extern belasting adviseur

088 027 00 00
m.bik@jongbloed.tv

Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Laatste update : 27-03-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Kennisbank Boekenonderzoek Boekenonderzoek schoonmaak sector

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap