print sitemap zoeken disclaimer contact

Fiscale scan eenmanszaak of VOF?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

Inbreng in de BV ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Discussie met de Belastingdienst?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Starten met WAO-uitkering

Het starten van een eigen bedrijf vanuit de WAO is best een goede optie. Er zijn allerlei regelingen en u kunt de rechten op uw WAO redelijk goed behouden. Begint u altijd bij het UWV (de uitvoeringsinstelling) en kijkt u eens op deze site voor een brochure over "starten met een arbeidshandicap".

Op grond van de Wet Reïntegratie Arbeidsgehandicapten (REA) zijn er mogelijkheden voor begeleiding van de startende ondernemer en voor financiering van het bedrijf. U kunt een krediet ontvangen van zo'n € 30.000 voor de opstart. Het krediet heeft de vorm van een rentedragende lening of borgstelling. U komt in aanmerking voor een starterskrediet als u een uitkering ontvangt van de UWV. Bovendien moet u zorgen voor een goed onderbouwd ondernemingsplan. Als de onderneming eenmaal is gestart, zal het van het succes hiervan afhangen of u nog recht heeft op een WAO-uitkering (of Wajong).

Deel deze pagina

Laatste update op 15-12-2012
Artikel gemaakt op 15-11-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Ondernemer en belastingen Starten met WAO uitkering

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap