print sitemap zoeken disclaimer contact

Slim en innovatief investeren

Door gebruik te maken van de diverse faciliteiten op het gebied van innovatie, energie en milieu, wordt het investeren in bedrijfsmiddelen veel aantrekkelijker. Wij zullen voor u de diverse mogelijkheden op een rij zetten.

Ook is het mogelijk om met behulp van deze faciliteiten een samenwerkingsverband op te zetten, als alternatieve vorm van financiering. Vermogende particulieren investeren dan als ondernemer en stellen als het ware hun faciliteiten beschikbaar. Diverse windmolenprojecten, milieuvriendelijke mestverwerkingsinstallaties, energie- en warmtevoorzieningen werden op deze wijze mogelijk gemaakt.

Dit is een traject dat een deskundige fiscale en juridische begeleiding nodig heeft, zoals:

  • opzet investeringsstructuur maatschap;
  • ruling met de Belastingdienst;
  • inbreng maatschapsaandelen van de B.V.; 
  • fiscale begeleiding voor de investeerders.

Deze structuur moet samen met andere partijen worden opgezet. Wij kunnen met u de mogelijkheden bespreken.

9% winstbelasting over innovatie activiteiten? Vraag de Innovatiebox aan

Deel deze pagina

Laatste update op 07-01-2022
Artikel gemaakt op 06-08-2014
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Innovatie en investeren

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap