print sitemap zoeken disclaimer contact

Jongbloed Dakar Team

Jongbloed Dakar Team

Milieu Investeringsaftrek en Vamil (MIA)

Milieu-investeringsaftrek / Vamil

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen is mogelijk met de milieu-investeringsaftrek MIA en (Vervroegde Afschrijvingen Milieu-investeringen) Vamil. Met de MIA kan gebruik worden gemaakt van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt ondernemers de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Kwalificerende investeringen staan vermeld op de Milieulijst.

Voor wie?

De faciliteit van de milieu-investeringsaftrek is, net zoals die van de energie-investeringsaftrek maar in tegenstelling tot de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, voorbehouden aan fiscale ondernemers. Andere winstgenieters zoals medegerechtigden tot een ondernemingsvermogen (veelal commanditaire vennoten) kunnen geen milieu-investeringsaftrek genieten.

De hoogte van de aftrek is afhankelijk van de categorie waarin de investering valt.

  • Categorie I 36%.
  • Categorie II 27%.
  • Categorie III 13,5%.

Het bedrag aan milieu-investeringen moet minimaal € 2.500 (2017) zijn. Maximaal € 25 miljoen.

Veel investeringen op de Milieulijst komen ook in aanmerking voor vervroegde afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Binnen drie maanden na het aangaan van de verplichtingen moet de investering voor de MIA en de Vamil worden gemeld bij het eLoket van RVO.

Deel deze pagina

Laatste update op 02-01-2024
Artikel gemaakt op 06-08-2014
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Innovatie en investeren Milieu Investeringsaftrek en Vamil (MIA)

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap