print sitemap zoeken disclaimer contact

Milieu Investeringsaftrek en Vamil (MIA)

Milieu-investeringsaftrek / Vamil

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen is mogelijk met de milieu-investeringsaftrek MIA en (Vervroegde Afschrijvingen Milieu-investeringen) Vamil. Met de MIA kan gebruik worden gemaakt van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt ondernemers de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Kwalificerende investeringen staan vermeld op de Milieulijst.

Voor wie?

De faciliteit van de milieu-investeringsaftrek is, net zoals die van de energie-investeringsaftrek maar in tegenstelling tot de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, voorbehouden aan fiscale ondernemers. Andere winstgenieters zoals medegerechtigden tot een ondernemingsvermogen (veelal commanditaire vennoten) kunnen geen milieu-investeringsaftrek genieten.

De hoogte van de aftrek is afhankelijk van de categorie waarin de investering valt.

  • Categorie I 36%.
  • Categorie II 27%.
  • Categorie III 13,5%.

Het bedrag aan milieu-investeringen moet minimaal € 2.500 (2017) zijn. Maximaal € 25 miljoen.

Veel investeringen op de Milieulijst komen ook in aanmerking voor vervroegde afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Binnen drie maanden na het aangaan van de verplichtingen moet de investering voor de MIA en de Vamil worden gemeld bij het eLoket van RVO.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Innovatie en investeren Milieu Investeringsaftrek en Vamil (MIA)

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap