print sitemap zoeken disclaimer contact

Milieu-investeringsaftrek / Vamil

Fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen is mogelijk met de milieu-investeringsaftrek MIA en (Vervroegde Afschrijvingen Milieu-investeringen) Vamil. Met de MIA kan gebruik worden gemaakt van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. De Vamil biedt ondernemers de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een door uzelf te bepalen tijdstip af te schrijven. Kwalificerende investeringen staan vermeld op de Milieulijst.

Voor wie?

De faciliteit van de milieu-investeringsaftrek is, net zoals die van de energie-investeringsaftrek maar in tegenstelling tot de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, voorbehouden aan fiscale ondernemers. Andere winstgenieters zoals medegerechtigden tot een ondernemingsvermogen (veelal commanditaire vennoten) kunnen geen milieu-investeringsaftrek genieten.

De hoogte van de aftrek is afhankelijk van de categorie waarin de investering valt.

  • Categorie I 36%.
  • Categorie II 27%.
  • Categorie III 13,5%.

Het bedrag aan milieu-investeringen moet minimaal € 2.500 (2017) zijn. Maximaal € 25 miljoen.

Veel investeringen op de Milieulijst komen ook in aanmerking voor vervroegde afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Binnen drie maanden na het aangaan van de verplichtingen moet de investering voor de MIA en de Vamil worden gemeld bij het eLoket van RVO.


Meer weten van milieu investeringsaftrek en vamil (mia)


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Innovatie en investeren Milieu Investeringsaftrek en Vamil (MIA)

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap