print sitemap zoeken disclaimer contact

Innovatiebox, een kijkje in de keuken.

In Nederland betalen bedrijven (rechtspersonen) 20 - 25% winstbelasting. Via de innovatiebox is dit percentage slechts 5%. In 2017 is de wetgeving aangescherpt, geen spannende wijzigingen maar deze zorgen veelal wel voor een lagere grondslag en meer administratie. De Belastingdienst heeft intern veel beleid ontwikkeld, dit beleid is nu openbaar gemaakt. Leesvoer voor fiscalisten !

WOB-verzoek innovatiebox

Via een zogenaamd WOB-verzoek krijgen we een kijkje in de keuken bij de Belastingdienst. Via ruim 500 pagina's interne documenten is een betere beoordeling te maken van de wijze waarop de Belastingdienst een verzoek om toepassing van de innovatiebox in behandeling neemt en hiervoor een beschikking afgeeft. De volgende zaken komen aan de orde:

  1. Toetsingskaders bij het van toepassing verklaren van de innovatiebox.
  2. De toetsingskaders bij het vaststellen van het percentage van de winst dat toegerekend kan worden aan research and development.
  3. De criteria die van belang zijn bij de toerekening van een percentage van de winst aan research and development en in welke mate zij van belang worden geacht.
  4. Het (interne) beleid c.q. de nadere uitvoeringsregels c.q. uitleg van de Belastingdienst met betrekking tot toepassing van de innovatiebox.
  5. Instructies, handvatten, standpuntbepalingen en inlichtingen van kennisgroepen, coördinatiegroepen e.d. binnen deze groepen en daarbuiten.

Uitvoering innovatiebox

In de documenten wordt duidelijk welke instructies, standpunten, handvatten, kennisgroepen en coördinatiegroepen er binnen de Belastingdienst zijn. Er zijn ruim 43 documenten openbaar gemaakt, 500 pagina's voer voor fiscalisten en subsidieverstrekkers die zich bezighouden met de innovatiebox. In de documenten vindt u ook presentaties, vaststellingsovereenkomsten, modellen en nieuwsbrieven.

Advisering innovatiebox

Wij hebben binnen onze organisatie een aantal mensen die gespecialiseerd zijn in de innovatiebox. Wilt u een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden of onmogelijkheden, stuur gerust een mail.

Documenten en modellen Innovatiebox

Document 1 innovatiebox (WOB Verzoek).

Document 2 innovatiebox (WOB Verzoek).

Document 3 innovatiebox (WOB Verzoek).

Document 4 innovatiebox (WOB Verzoek).

Vragen over de innovatiebox? Ook 5% winstbelasting betalen?

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.


Meer weten van iinnovatiebox, een kijkje in de keuken.


Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Innovatie en investeren Iinnovatiebox, een kijkje in de keuken.

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap