print sitemap zoeken disclaimer contact

Aanbevelingen t.a.v. coronamaatregelen

Er zijn regelingen om een uitkering te krijgen, loonkosten terug te vragen en tenslotte kunt u soms € 4.000 ontvangen. De overige maatregelen hebben betrekking op extra leningen en / of het niet hoeven te betalen van belastingen of pensioenpremies. Zo hebben we in 2 zinnen alle maatregelen gedekt. Maar het is duidelijk dat er meer moet gebeuren.

Wat missen we aan maatregelen (update 7 mei 2020) ?

 1. NOW regeling voor seizoensbedrijven
 2. Speciale regelingen voor horeca en event bedrijven, dus bedrijven die langer nadeel ondervinden van de maatregelen of incidenteel een extreem omzetverlies hebben laten zien
 3. De corona reserve voor de IB ondernemer (is er nu wel voor de VPB ondernemer)

Wat missen we aan maatregelen? Updat 17 april 2020

 1. Voorlopige verliesverrekening in de vennootschapsbelasting, hierdoor zou het verlies in 2020 alvast kunnen worden verrekend met de winst in 2019. Dit levert voor de ondernemer liquiditeit op.
 2. Een mogelijkheid om in 2019 of 2020 een coronavoorziening te treffen.
 3. Regelingen voor de DGA, dit zijn er nu feitelijk niet.

Deze regelingen zijn enkele dagen later ingevoerd

Welke maatregelen werken onvoldoende en waar zit pijn?

 1. De omzetdefinitie in de NOW-regeling is niet duidelijk en er kan hiermee worden geschoven. Een aantal voorbeelden behandelen in de Tweede Kamer is wenselijk.
 2. De groepsbenadering in de NOW-regeling kan in sommige sectoren onevenredig doorwerken. Dit kan en zal veel faillissementen binnen concerns veroorzaken. Soms worden dan meerdere BV's meegezogen omdat er interne aansprakelijkheid is richting de Belastingdienst of banken.
 3. Seizoensbedrijven worden onevenredig getroffen, een speciale regeling is wenselijk.
 4. Uitbreiding van de TOGS-regeling, waardoor meer bedrijven € 4.000 steun krijgen.
 5. Een uitbreiding van de TOGS-regeling in maanden, hierdoor dus ook een vergoeding over april en mei 2020.
 6. Een soepele opstelling van bancaire instellingen, zodat financieringen sneller worden geregeld.

Deel deze pagina

Laatste update op 07-05-2020
Artikel gemaakt op 16-04-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Fiscaal advies crisis Welke corona maatregelen missen we ?

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap