print sitemap zoeken disclaimer contact

Werkkostenregeling (WKR) en scholing

Veel werkgevers kennen de werkkostenregeling (maar benutten deze eigenlijk te weinig). Binnen de werkkostenregeling bestaan zogenaamde gerichte vrijstellingen. Dit zijn kostenposten die u in beginsel onbeperkt en vrij van belasting aan uw werknemer mag vergoeden / verstrekken. U wordt daarbij niet geconfronteerd met de vrije ruimte. Het bekendste voorbeeld is wellicht de € 0,19 per kilometer regeling. Een andere gerichte vrijstelling geldt voor bepaalde scholingskosten. Deze regeling wordt nu verruimd.

Scholingskosten in de WKR en het Belastingplan 2021

Op dit moment is het zo dat scholingskosten alleen gericht kunnen worden vrijgesteld als daar tegenwoordige arbeid tegenover staat. Dat wil zoveel zeggen als dat de werknemer bij u in dienst is. Wilt u als werkgever een voormalig werknemer bijstaan met scholing, hetgeen tegenwoordig steeds gebruikelijker is, dan kan dit niet gericht worden vrijgesteld. Mede met het oog op de huidige crisis en de nadruk die daarin wordt gelegd op (om-)scholing, is deze regeling in de ogen van de wetgever wat verouderd.

Daarom zal de gerichte vrijstelling voor scholingskosten straks ook gelden bij vergoedingen / verstrekkingen aan voormalig werknemers (vroegere arbeid). Het gaat dan om het volgen van een studie of opleiding met het oog op het verwerven van inkomen. Het is dus niet zo dat de voormalig werknemer een studie of cursus kan volgen als onderhoud of ter verbetering van kennis en vaardigheden. U moet duidelijk maken dat het gaat om het verwerven van inkomen. Zoals het in de media (wat simpel) werd voorgesteld afgelopen week: de barman die monteur wordt.

Wij verwachten dat deze bepaling veel terug gaat komen in sociale plannen bij ontslagrondes en ter aanwending van eventueel onbenut individueel keuzebudget.

Werkkostenregeling (WKR) in 2021

De werkkostenregeling is typisch zo'n regeling waar veel mee kan, maar weinig mee gebeurt. Neem daarom eens contact met ons op. Wij bespreken graag en vrijblijvend, onder het genot van een kop koffie, met u de mogelijkheden om de werkkostenregeling (en andere regelingen) beter te benutten.

WKR en scholing

Bedrijfsnaam

*

Naam

*

Aantal medewerkers

Bent u tevreden over uw belastingadviseur :

Wilt u een vrijblijvende offerte / advies ontvangen?

Opmerkingen/vragen

Ja, ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens. Jongbloed Fiscaal Juristen NV mag mij per e-mail info sturen en mijn persoonlijke gegevens gebruiken om mijn interessegebieden vast te stellen zoals hier beschreven, en ik ben me ervan bewust dat ik op elk moment mijn toestemming kan intrekken.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Prinsjesdag Belastingplan Belastingplan 2021 Werkkostenregeling en scholing

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap