print sitemap zoeken disclaimer contact

Vergoeding bijzondere ziektekosten

Een werkgever kan een werknemer een belastingvrije vergoeding geven voor bijzondere ziektekosten. Denk hierbij aan tandartskosten, brillen, contactlenzen of de fysiotherapeut. Dat kan in een B.V., dus ook aan een DGA. Het gaat daarbij om kosten van uitkeringen en verstrekkingen die naar aard en omvang buiten het verstrekkingenpakket van de ziekenfondswet vallen, bijvoorbeeld gebitsregulatie of een kuur in het buitenland. Kijk, als je dan toch al een ongeluk hebt gehad, heb je zo nog een pleister op de wonden.

Wijziging 2009

Per 1 januari 2009 is de ziektekostenregeling (buitengewone uitgaven) in de inkomstenbelasting afgeschaft. De regeling inzake het vergoeden van bijzondere ziektekosten is hiermee ook komen te vervallen. De staatssecretaris van Financiën heeft nu bepaald dat de ziektekosten over 2008 nog tot en met 31 maart 2009 onbelast kunnen worden vergoed (bron besluit 16 januari 2009, nummer CPP2008/2608M).

Tip

De kosten mogen ook van de partner van de werknemer zijn of van zijn kinderen.

Pas op

De vergoeding mag niet in de arbeidsovereenkomst zijn opgenomen. In dat geval is de vergoeding belast omdat het een recht is.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Werknemer Bijzondere ziektekosten

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap