print sitemap zoeken disclaimer contact

Werken en kinderbijslag

Tot je 18e krijgen je ouders kinderbijslag. Tenzij je studeert op een hogeschool of aan een universiteit, want dan stopt de kinderbijslag en krijg je een studiebeurs van de Informatie Beheer Groep in Groningen. Omdat je ouders de kinderbijslag krijgen, wil je zelf ook iets extra. Let wel op, want je mag niet teveel verdienen.

Invloed van jouw inkomsten op de kinderbijslag

Jouw inkomsten kunnen de hoogte van de kinderbijslag beïnvloeden. Onder "eigen inkomsten van het kind' wordt in dit verband uitsluitend aangemerkt inkomen dat uit arbeid wordt verworven. Voorbeelden van dergelijke eigen inkomsten zijn:

  • bijverdiensten;
  • stagevergoedingen;
  • inkomen in natura (kost en inwoning), zoals bij au pairs;
  • reiskostenvergoeding;
  • aftrekbaar op dit inkomen zijn de kosten van verwerving, inning en behoud; denk hierbij aan reiskosten;
  • (wezenpensioen, alimentatie of zakgeld gelden voor de kinderbijslag niet als inkomsten).

Maximum eigen inkomsten

  • Ben je jonger dan 16 jaar en woon je nog thuis, dan mag je onbeperkt bijverdienen.
  • Ben je 16 of 17 en thuiswonend? In dat geval mag je netto € 1.196 (2007) per kwartaal (2007) bijverdienen.
  • Ben je jonger dan 18 jaar en woon je niet meer thuis? In dat geval mag je netto € 1.691 per kwartaal (2007) bijverdienen.

Vakantiewerk en kinderbijslag

Tijdens de vakantiemaanden juni, juli en augustus mag je nog eens € 1.100,- netto (2007) extra bijverdienen zonder dat dit invloed heeft op de kinderbijslag die je ouders ontvangen.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 25-10-2004
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Studenten Werken en kinderbijslag

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap