print sitemap zoeken disclaimer contact

Studentenregeling in vakantie

Als er tijdens de vakantieperiode een student binnen uw bedrijf werkt, dan kunt u hem of haar belastingvrij € 1.000 uitbetalen. Dit kan doordat via de zogenaamde studenten- of scholierenregeling via de kwartaaltabel veel minder loonheffing is verschuldigd.

Studenten- / scholierenregeling

Een student of scholier die gedurende maximaal 3 maanden (1 kwartaal) binnen uw bedrijf werkt, kan relatief goedkoop aan de slag. Wat zijn de aandachtspunten?

  1. Wat mag een student bijverdienen? Studenten die studiefinanciering ontvangen mogen per jaar maximaal zo'n € 13.000 bijverdienen zonder dat dit gevolgen heeft voor de studiefinanciering. Verdienen ze meer, dan moeten ze de studiefinanciering stopzetten. Als een student 16 of 17 jaar is (recht op kinderbijslag), dan mogen ze maximaal € 1.300 per maand bijverdienen. Is een student / kind jonger dan 16 jaar, dan mag hij / zij onbeperkt bijverdienen. Een bijzondere regeling, maar het is zo.
  2. Minimumloon: voor studenten moet u minimaal het minimumloon betalen.
  3. Studentenregeling in de loonheffing: u mag deze regeling toepassen als de student recht heeft op kinderbijslag of studiefinanciering. Er moet wel een schriftelijke verklaring door de student (of zijn / haar ouders) worden ondertekend. Dit ondertekende formulier met een kopie van een identiteitsbewijs moet u bewaren bij uw loonadministratie.  

U mag voor de studenten- / scholierenregeling de kwartaaltabel toepassen voor de berekening van de uiteindelijk verschuldigde loonbelasting / premies volksverzekeringen. Bij toepassing van de maandtabel bent u veelal iets aan heffing verschuldigd, bij toepassing van de kwartaaltabel is dit beperkt. Het voordeel kan oplopen tot enkele honderden euro's.

Bron

Verklaring Belastingdienst voor studenten

Deel deze pagina

Laatste update op 24-07-2013
Artikel gemaakt op 02-07-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Studenten Studentenregeling in vakantie

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap