print sitemap zoeken disclaimer contact

Auto van de zaak

Als uw werkgever u een auto van de zaak ter beschikking stelt, dan wordt de bijtelling via uw salarisstrook verrekend. U hoeft de auto dan niet in uw aangifte inkomstenbelasting op te nemen.

Als u dacht dat u minder dan 500 kilometer privé zou rijden en dit blijkt niet zo te zijn, dan moet u de auto alsnog in uw aangifte opnemen. In dit jaar had u wel de verklaring inzake geen privégebruik moeten intrekken en heeft de Belastingdienst ook een naheffingsaanslag loonheffing opgelegd, deze bedragen kunt u in uw aangifte opnemen.

Stel dat u meer dan 500 kilometer privé dacht te rijden en dit blijkt (aantoonbaar) minder te zijn, dan heeft u in 2008 de Belastingdienst om een verklaring van geen privégebruik verzocht. Als uw werkgever dit niet juist heeft verwerkt, staat er een te hoog fiscaal loon op uw jaaropgave. U mag het juiste loon / bijtelling in uw aangifte opnemen.

Lees hier diverse tips over de auto van de zaak.

Deel deze pagina

Laatste update op 13-01-2013
Artikel gemaakt op 16-02-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V., haar medewerkers en of haar vestigingen/deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Aangifte IB Auto van de zaak

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap