print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Aangifte IB Aftrekpost vermogende particulier

Aftrekpost voor vermogende particulieren

Scheepsaftrek voor grootverdieners

Er zijn fiscaal gunstige beleggingsvormen die door de fiscale structuur al snel een rendement opleveren. Bij een inleg van € 50.000 krijgt u een aftrekpost van ruim € 100.00. Dit levert u (tegen het toptarief van 52%) een belastingteruggave op van ongeveer € 50.000. Kiest u wel voor een stabiele scheeps-CV met een garantie voor afbouw van het schip. De fiscale teruggave is ongeveer gelijk aan uw investering, extra jaarlijkse rendementen en winst bij verkoop van het schip moeten de investering echt rendabel maken.

Toelichting

De scheepsinvestering maakt optimaal gebruik van de willekeurige afschrijvingsmogelijkheden die recentelijk zijn gepubliceerd. De totale inleg is voldoende voor 50% van de kosten van het schip, de andere 50% wordt gefinancierd. De totale investering wordt vervolgens in 2009 en 2010 afgeschreven.

Risico

De scheeps-CV is een fiscaal gedreven beleggingsvorm. U bent door uw deelname afhankelijk van de successen van de boot (of een aantal boten). Door de economisch wat lastige tijd kan het de schepen wat moeilijk vergaan. Langere looptijden zijn soms prettig omdat dan niet alle scheeps-CV's niet tegelijk worden opgeheven (en de schepen verkocht). Veel aanbod van schepen drukt immers de verkoopprijs. Vraag even aan uw bank of u tussentijds kunt uitstappen. Overleg ook met uw bank in welke sector u het beste kunt investeren (bijvoorbeeld droge ladingschepen, olie, etc.)

Voor wie?

De investering is niet interessant als uw belastbaar inkomen lager is dan € 80.000.

Noot

Wij zijn geen beleggingsadviseurs. Neemt u voor verdere adviezen contact op met uw vermogensbeheerder of bank.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Fiscale tips Aangifte IB Aftrekpost vermogende particulier

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap