print sitemap zoeken disclaimer contact

Actueel nieuws coronamaatregelen

De huidige maatregelen inzake het coronavirus eindigen voor de meeste maatregelen in juni 2020. De volgende ronde maatregelen is in de maak en zal inspelen op problemen bij bedrijven die langer last hebben van de coronaperikelen. Tevens is er aandacht voor mensen die worden ontslagen.

Maatregelen welke worden verwacht in de tweede ronde (11 mei 2020)

  1. NOW-regeling: de NOW-regeling blijft, maar binnen de NOW-regeling wordt het waarschijnlijk mogelijk om mensen te ontslaan om bedrijfseconomische redenen.
  2. NOW-regeling en bonussen: er komt een boete op het uitbetalen van dividenden en / of bonussen als er gebruik wordt gemaakt van de NOW-regeling. Ook inkoop van aandelen of herstructureringen wordt aan banden gelegd.
  3. Scholing personeel: er komen subsidies om werknemers om te scholen naar een andere baan.
  4. Seizoensbedrijven: er komen speciale regelingen voor seizoensbedrijven. Dit zal met name maatwerk zijn en deels worden opgenomen in de NOW-regeling.
  5. Stoppen met je bedrijf: er komt een fonds dat ondernemers moet helpen om te kunnen stoppen met hun bedrijf.

Vragen over corona maatregelen ?

Vul uw naam en contactgegevens in en wij nemen contact met u op.


Deel deze pagina

Laatste update op 14-07-2020
Artikel gemaakt op 11-05-2020
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Actueel Coronavirus en belastingen Actueel nieuws coronamaatregelen

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap