print sitemap zoeken disclaimer contact

Belastingverdragen

terug

Belastingverdrag Zambia

Nieuws belastingverdrag

In 2014 / 2015 zullen met Zambia (ontwikkelingsland) besprekingen worden gevoerd over een herziening van het belastingverdrag (onderdeel anti-misbruikbepalingen). Bij verouderde verdragen is het mogelijk dat er een geheel nieuw belastingverdrag wordt voorgesteld. Zie voor een toelichting deze mededeling van het Ministerie van Financiën.

Er lopen onderhandelingen met Zambia en er komt een nieuw belastingverdrag. De status kunt u hier raadplegen. De volgende zaken worden aangepast

  • Nederland heeft ingestemd met een termijn voor 183 dagen (fictie) voor een vaste inrichting
  • Er komt een bepaling inzake de  ‘limitations-on-benefits'-bepaling in het verdrag. Zambia wil dit nog niet en geeft de voorkeur aan een  main purpose test.
  • Voor wat betreft de informatie-uitwisseling zullen Nederland en Zambia vooralsnog informatie uitwisselen op verzoek.

Het belastingverdrag met Zambia bestaat sinds 1983. U kunt dit belastingverdrag hier raadplegen.

Deel deze pagina

Laatste update op 12-09-2017
Artikel gemaakt op 27-07-2009
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Landendesk Belastingverdragen Belastingverdragen Zambia

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap