print sitemap zoeken disclaimer contact

Private investeerders in de zorg

In de veranderende marktomstandigheden en wetgeving zullen zorginstellingen op zoek gaan naar private investeerders. Investeren in de zorg is echter aan regels gebonden. Zo mogen toegelaten zorginstellingen geen winstuitkeringen doen. Dit is voor investeerders natuurlijk niet interessant.

Nieuwe Wet Cliëntenrechten zorg, wel winstuitkeringen mogelijk

In het wetsvoorstel Wet Cliëntenrechten zorg (nr. 32402) wordt het mogelijk gemaakt om toch winstuikeringen te doen. Vervolgens loop je tegen het probleem aan van de rechtsvorm. De meeste zorginstellingen worden geëxploiteerd vanuit een stichting. Deze mag in principe geen winstoogmerk hebben en geen winstuitkeringen doen. 

Nieuwe rechtsvorm

Om toch winstuitkeringen te mogen doen, zal men op zoek moeten gaan naar een andere passende rechtsvorm. Veelal kan dit zonder fiscale afrekening omdat men gebruik kan maken van de faciliteiten die de wet hiervoor geeft, via bijvoorbeeld een fusie of een splitsing. De rechtsvormen waar men aan kan denken zijn de traditionele B.V., maar ook een coöperatie of een LLP zou soelaas kunnen bieden. Elders op deze site wordt uitgelegd wat de kenmerken en voordelen van de verschillende rechtsvormen zijn.   

Vragen over private investeerder in de zorg

Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met onderstaande auteurs, dit kan zonder verdere verplichtingen.

Deel deze pagina

Laatste update op 25-12-2012
Artikel gemaakt op 02-05-2012
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.
U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Medicus en fiscus Private investeerders in de zorg

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap