Actueel fiscaal nieuws over Corona

print sitemap zoeken disclaimer contact

Vacatures
U bevindt zich hier : Kennisbank Loonbelasting Kostenvergoedingen Huisvestingskosten

Huisvestingskosten

Inleiding fiscaal wonen

De kosten verbonden aan de huisvesting van een werknemer buiten zijn woonplaats mogen gedurende 2 jaar belastingvrij worden vergoed. Het moet dan wel om een zakelijke reden gaan.

Voorbeeld

Jan woont in Enschede en gaat werken in Amsterdam. Zijn gezin blijft in Enschede wonen en Jan woont gedurende de werkweek in een appartement van zijn werkgever in Amsterdam. De kosten mogen door de werkgever worden betaald. Als Jan een appartement moet huren, mogen deze kosten worden vergoed.

Tip

Voor ondernemers zijn deze kosten gedurende de eerste 24 maanden aftrekbaar van de winst en daarna niet meer.


Auteur(s) van huisvestingskosten


mr. D.J.B. Jongbloed Dennis).
Fiscaal Jurist, DGA

088 027 00 00
d.jongbloed@jongbloed.tv


Jongbloed Fiscaal Juristen N.V.
Marthalaan 5
7511 AZ Enschede
, Overijssel

Laatste update : 13-01-2013
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

Deel deze pagina

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap