print sitemap zoeken disclaimer contact

U bevindt zich hier :Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Loonbelasting Kostenvergoedingen Vrijwilligersregeling

Onbelaste vergoedingen optimaliseren?

Vraag onze fiscaal juristen

Klik hier

WKR Scan binnen uw bedrijf?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Naheffing ontvangen ?

Vraag vrijblijvende offerte

Klik hier

Vrijwilligersregeling

Vergoeding voor vrijwilligers  

Vrijwilligers doen nuttig werk en men mag de vrijwilliger hiervoor maximaal € 1.500 per jaar (€ 150 per maand) voor geven. De vergoeding is belastingvrij. Een hogere vergoeding is mogelijk, maar zal op de gebruikelijke manier moeten worden onderbouwd. Bij hogere bedragen kan er sprake zijn van een dienstbetrekking en loopt men het risico van heffing.

Noot

Wie is vrijwilliger? Het moet gaan om arbeid die men niet bij wijze van een beroep verricht. Bij een marktconforme beloning is geen sprake van een vrijwilliger.

Afzien van een vrijwilligersvergoeding 2020 en 2021

Ziet u of uw vrijwillger af van een vergoeding voor zijn of haar werk als vrijwilliger voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)? Dan mag de vrijwilliger de normaal te ontvangen vergoeding aftrekken in zijn of haar aangifte inkomstenbelasting. Hiervoor moet een verklaring worden ingevuld en ondertekend. De verklaring kunt u hier downloaden.

Wie mag vrijwilligers vergoeding betalen?

De vergoeding moet in principe worden betaald door verenigingen, zoals een sportclub.

Tips

  1. In 2006 is de vrijwilligersvergoeding verhoogd tot € 1.500.
  2. De vergoeding geldt per werkgever, derhalve 10x € 1.500 is mogelijk (let op met uw aangifte inkomstenbelasting, artikel 3:96 lid 3).
  3. Wellicht kunt u de partner van uw werknemer vrijwilligerswerk laten verrichten en deze belastingvrij een beloning geven. 

Meer weten van vrijwilligersregeling


Laatste update : 15-04-2021
Dit artikel (of blog of voorbeeldovereenkomst) is met aandacht en zorgvuldigheid geschreven, maar bevat informatie van algemene en informatieve aard. De informatie in dit artikel kan, afhankelijk van de omstandigheden van uw specifieke geval, niet of verminderd van toepassing zijn. De informatie in dit artikel dient derhalve niet als fiscaal/juridisch advies te worden beschouwd. Jongbloed Fiscaal Juristen N.V. en of haar vestingen/ deelnemingen aanvaarden dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de gevolgen van het gebruik van de informatie uit het artikel.

Deel deze pagina

U bevindt zich hier : Jongbloed Fiscaal Juristen Kennisbank Loonbelasting Kostenvergoedingen Vrijwilligersregeling

Jongbloed Fiscaal Juristen - Disclaimer - Zoeken - Sitemap